Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„NY Times“: Prieš rinkimus E.Macronas slepia kortas – varžovams belieka spėlioti

Po septynių savaičių Prancūzijos laukia neįprasti prezidento rinkimai: kol kas nėra jokio patikimo kairiojo sparno atstovo, rinkėjai taip nusivylę, kad labai daug jų gali neateiti balsuoti, o aiškus favoritas dar net nepaskelbė kandidatuosiantis.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Šis favoritas yra 44 metų prezidentas Emmanuelis Macronas, kuris nusprendė likti nuošalyje nuo varžybų ir atidėjo paskelbti savo sprendimą, ar kandidatuos iki kovo mėnesio pabaigos – tai jam yra dar vienas būdas patenkinti savo pomėgį versti oponentus spėlioti.

Patogiai įsitaisęs savo centristinėje pozicijoje, E.Macronas kol kas stebi, kaip dešinieji ir kraštutiniai dešinieji drasko vieni kitus į skutelius.

Imigracija ir saugumas iš esmės išstūmė kitas temas – nuo ​​klimato kaitos iki didėjančios skolos, kurią Prancūzija sukaupė kovodama su koronaviruso krize.

„Pavadinti savo vaiką „Mohammedu“ reiškia kolonizuoti Prancūziją“, – pareiškė Éricas Zemmouras, kraštutinių dešiniųjų lyderis rinkimuose, savo, kaip gerai atpažįstamo kontraversiško televizijos veido, žinomumą pakeitęs prieš imigrantus nukreipta tulžimi.

„Scanpix“/AP nuotr./Ericas Zemmouras
„Scanpix“/AP nuotr./Ericas Zemmouras

Jo teigimu, tik jis stovi tarp prancūzų civilizacijos ir jai grasančio islamo bei „pažadinto“ Amerikos politkorektiškumo.

Kaip ir buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas, su kuriuo jis kalbėjosi praėjusią savaitę, E.Zemmouras nuolat visus provokuoja, kad liktų naujienų dėmesio centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas