Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„NY Times“: Talibanas modernėja – sumaniai naudojasi socialiniais tinklais

Viename vaizdo įraše Talibano pareigūnas patikina sveikatos apsaugos darbuotojas, kad jos galės ir toliau dirbti savo darbą. Kitame grupuotės kovotojai sako sikams, vienos religinės mažumos atstovams, kad jie laisvi ir saugūs. Dar kituose vaizdo įrašuose matome ir daugiau naujosios tvarkos pavyzdžių – Kabule talibai kovotojai, pagrasinę ginklais, sulaiko plėšikus ir vagis.
Afganų žurnalistas
Afganas žurnalistas darosi asmenukę tarp talibų / „The New York Times“/Jim Huylebroek nuotr.

Talibanas, kuris, pirmą kartą užvaldęs Afganistaną, draudė internetą, šiandien socialinius tinklus pavertė galingu įrankiu, padedančiu sutramdyti opoziciją ir transliuoti talibų žinutes.

Dabar tvirtai paėmę šalį į rankas, talibai naudoja tūkstančius „Twitter“ paskyrų – kai kurios jų yra oficialios, kitos – anoniminės – kad palenktų savo pusėn išsigandusius, bet vis geriau technologijas išmanančius šiuolaikiškus Afganistano miestų gyventojus.

Talibano projektuojami taikos ir stabilumo vaizdai smarkiai kontrastuoja su visame pasaulyje transliuojamomis chaotiškos JAV evakuacijos iš Kabulo oro uosto scenomis arba filmuota medžiaga, kurioje matoma, kaip protestuotojai mušami ir šaudomi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas