Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Viena diena pragare – siciliečiai pasakoja apie rekordinį karštį

Prieš savaitę buvo labai menka tikimybė, kad mažas Sicilijos miestelis Floridija atsidurs tarptautinio dėmesio centre. Bet tai pakeitė vienas iškalbingas rekordas.
Floridija
Floridija / „The New York Times“/Fabio Bucciarelli nuotr.

Kažkada antroji vieno Burbonų dinastijos karaliaus žmona buvo šio miestelio kunigaikštienė. Apylinkėse vešintys laukai 2000 metais pelnė Floridijai žaliausio Italijos miesto apdovanojimą. Čia auginamos sraigės yra vietinis delikatesas.

Šio mažo miestelio meras yra vienas jauniausių Italijoje.Tačiau Floridija tapo žinoma dėl visai kito, t. y. daug grėsmingesnio, dalyko.

Šiame miestelyje buvo užfiksuota turbūt pati aukščiausia temperatūra Europoje per visą stebėjimų istoriją.

Taip Italijai ir visam Viduržemio jūros regionui atsirado galimybė dirstelėti į nepakeliamai karštą ir galbūt gyvenimui netinkamą ateitį, kurią mums atneš besikeičiantis pasaulio klimatas.

„Klimato prasme Floridija dabar yra pasaulio centras“, – sakė 24 metų miestelio meras Marco Carianni, praėjusį ketvirtadienį mėgindamas atsivėsinti centrinėje miestelio aikštėje, praėjus dienai po to, kai netoliese esančioje stebėjimo stotyje buvo užregistruota beveik 49 laipsnių pagal Celsijų temperatūra. – Mes sumušėme Atėnus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas