Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nyderlandų miestuose ketvirtą neramumų naktį sulaikyta daugiau žmonių

Nyderlandų pareigūnai antradienį pranešė sulaikę mažiausiai 21 asmenį ketvirtą naktį nesiliaujant neramumams, kuriuos sukėlė dėl koronaviruso įvesti suvaržymai, nors padėtis rimsta.
Protestai Nyderlanduose
Protestai Nyderlanduose / „Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.

Ministras pirmininkas Markas Rutte pasmerkė kelias dienas šalyje vykusius neramumus, prasiveržusius per protestus prieš suvaržymus, įvestus dėl COVID-19 pandemijos, kaip „idiotų“ kurstomą „gryną smurtą“ ir perspėjo dėl galimų papildomų suvaržymų.

Nedidelės grupės žmonių pirmadienio naktį kėlė neramumus Zvolėje, Groningene ir Rozendalyje, tačiau pagal smurto mastą jie neprilygo savaitgalį daugelį didžiųjų miestų supurčiusiems neramumams.

Šiauriniame Zvolės mieste policijos pareigūnai paskelbė nepaprastąją padėtį, kad užkirstų kelią planuotoms riaušėms, ir suėmė 13 žmonių, pranešė vietos policija socialiniame tinkle „Twitter“.

Įtariamieji buvo sulaikyti dėl petardų nešiojimosi, nepaklusimo policijos pareigūnų nurodymams arba asmens dokumentų neturėjimo, nurodė šalies transliuotojas RTL.

Aštuoni žmonės buvo suimti pietiniame Rozendalio mieste – trys iš jų buvo suimti dėl padegimų, pranešė naujienų agentūra ANP.

Policijai taip pat teko įsikišti, kad išvaikytų jaunimo gaujas Groningene pirmadienį, praėjus dienai po triukšmingų protestų šiame šiauriniame mieste, skelbia RTL.

Dabar visoje šalyje per protestus prieš lapkričio 13 dieną įsigaliojusius suvaržymus, įvestus dėl COVID-19 pandemijos, suimta daugiau nei 150 žmonių.

Neramumai prasidėjo penktadienio vakarą, kai šimtai riaušininkų susirėmė su policijos pareigūnais Roterdamo centre, kur policija pradėjo šaudyti į akmenis svaidžiusius riaušininkus.

Sekmadienį protestuotojai išėjo į Hagos gatves, šaudė petardas į policijos pareigūnus ir padeginėjo dviračius. Penki policijos pareigūnai buvo sužeisti.

Pirmadienį M.Rutte sakė suprantantis „įtampą visuomenėje“ užsitęsus pandemijai, bet pabrėžė: „Niekada nesutiksiu, kad idiotai naudotų gryną smurtą.“

Jo vyriausybė perspėjo, kad gali įvesti naujų suvaržymų, jeigu naujų užsikrėtimų skaičius šalyje nemažės. Tuomet barai, kavinės, restoranai ir maisto parduotuvės užsidarytų anksčiau, o žmonėms būtų nurodyta dirbti iš namų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas