Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nyderlandų ministerija: beveik savaitę krovininiame laive siautėjęs gaisras užgeso

Panašu, kad gaisras, kilęs krovininiame laive, gabenusiame tūkstančius automobilių, po beveik savaitės, užgeso, antradienį pranešė gelbėjimo darbus koordinuojanti Nyderlandų ministerija.
Gaisras Nyderlandų krovininiame laive
Gaisras Nyderlandų krovininiame laive / „AP“/„Scanpix“

Nuo vėlaus liepos 25-osios vakaro degė laivas „Fremantle Highway“, kuriuo iš Vokietijos Brėmerhafeno uostamiesčio į Singapūrą buvo gabenamos 3 783 naujos transporto priemonės, įskaitant 498 elektrines. Ugniagesiai nusprendė negesinti liepsnų vandeniu, baimindamiesi, kad beveik 200 metrų ilgio laivas taps nestabilus.

Ugniagesiai taip pat pridūrė, kad laivui plaukiant netoli Šiaurės jūros laivybos kelių ir visame pasaulyje žinomos migruojančių paukščių buveinės, toks gaisro gesinimo būdas galėjo būti nesaugus.

„Padėtis krovininiame laive vis dar stabili. Nėra jokių požymių, kad gaisras tebesitęsia“, – sakė Nyderlandų infrastruktūros ir vandentvarkos ministerija ir pridūrė, kad laivas žemiau vandenžymės nepažeistas.

Pirmadienį Nyderlandų pakrančių apsaugos tarnybos paskelbtose nuotraukose matyti, kad iš laivo, stovėjusio už 16 kilometrų į šiaurę nuo Olandijos Schirmonikogo ir Amelando salų, nesklinda jokie dūmai.

Pareigūnai tuomet svarstė, į kurį uostą jis bus velkamas kitam sudėtingos gelbėjimo operacijos etapui.

„Gelbėjimo bendrovės rengia veiksmų planą, kaip vilkti krovininį laivą į galutinę jo buvimo vietą ir jį išgelbėti“, – sakė ministerija.

Kilus gaisrui vienas įgulos narys žuvo, o kiti buvo sužeisti. 21 įgulos narys, visi Indijos piliečiai, ir dar du laive buvę žmonės buvo evakuoti ankstų liepos 26-osios rytą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas