Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nyderlandų paplūdimyje žuvo penki banglentininkai

Prie vieno populiaraus Nyderlandų paplūdimio antradienį žuvo penki banglentininkai, patekę į siaučiant audrai susidariusį didžiulį kalną jūros putų, kurios atrodė „panašios į laviną“, antradienį informavo policija ir liudininkai.
Banglentininkas Velse
Banglentininkas/Asociatyvinė nuotr. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gelbėtojai ištraukė iš vandens kūnus per didelio masto paieškos operaciją, surengtą po incidento, įvykusio pirmadienį su Šiaurės jūra besiribojančiame Hagos priemiestyje Scheveningene.

Du žmonės vėlai pirmadienį buvo ištraukti iš jūros dar gyvi, tačiau jie mirė, nepaisant pastangų atgaivinti. Antradienį buvo aptikti dar trys kūnai.

Du iš banglentininkų buvo užsienyje parengti gelbėtojai, dirbę Australijoje, sakė Hagos „alternatyvusis meras“ Patas Smithas.

„Jie intensyviai treniravosi, o paskui dingo po putomis, tarsi tai būtų kažkokia lavina“, – radijo „Den Haag“ eteryje kalbėjo jis.

Įvykio vietoje padarytose nuotraukose matyti, kaip gelbėjimo tarnybų sraigtasparniai savo mentėmis nupučia storą jūros putų sluoksnį netoli Scheveningeno uosto įplaukos. Operacijoje dalyvavo ir keli laivai.

Prie Olandijos pakrantės retai skęsta žmonės, tačiau per audras sąlygos gali staigiai pablogėti.

„Šiandien liūdi visa Nyderlandų banglentininkų bendruomenė“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas vietinis šio sporto mėgėjas, pageidavęs neviešinti jo vardo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai