Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nyderlanduose kelią skinasi iniciatyva uždrausti jogą su šunyčiais

Vienas Nyderlandų ministras penktadienį pareiškė, kad svarsto galimybę uždrausti jogą su šunyčiais, nes, pasak jo, gyvūnai per tokius užsiėmimus kenčia.
SARAH MEYSSONNIER / REUTERS
SARAH MEYSSONNIER / REUTERS

Užsiėmimai, kuriuose žmonės atlieka tradicinius jogos pratimus, kol aplink laksto būrys šuniukų, Nyderlanduose, o ypač – Amsterdame, labai išpopuliarėjo nuo pat atsiradimo prieš kelis mėnesius.

Tačiau žemės ūkio ministras Pietas Adema (Pitas Adema) prieštarauja šiai praktikai, teigdamas, kad gyvūnai dažnai pažadinami iš miego, kad būtų nuvežti į užsiėmimus.

Maža to, jų metu daugelis šunelių būna apimti streso, teigia ministras.

„Nemanau, kad tai tinkama. Šuniukams reikia miegoti. Jie yra labai ankstyvoje vystymosi stadijoje“, – po vyriausybės posėdžio nacionalinei naujienų agentūrai ANP sakė P. Adema.

„Reikia lyginti juos su kūdikiais. Negalite visą dieną nešioti kūdikio ir versti jį daryti įvairius dalykus. Kūdikiams reikia miego. Taip jie vystosi“, – kalbėjo P. Adema.

Joga su šunyčiais „neturi jokio tikslo ir jokios prasmės“ sakė jis, pridūręs, kad tokią praktiką reikia nutraukti.

Jis teigė, kad Nyderlandų vartotojų produktų priežiūros agentūra (NVWA), kuri taip pat atsakinga už gyvūnų gerovę, ištyrė šį reiškinį ir padarė išvadą, kad „šunyčių poreikiams nepalikta pakankamai vietos“.

Ministras nurodė, kad reikia imtis griežtesnių priemonių: visiškai uždrausti tokią praktiką, taip pat užtikrinti, kad užsiėmimuose nebūtų naudojami kiti gyvūnai, pavyzdžiui, kačiukai.

Amsterdame šiuo metu galima užsisakyti jogos užsiėmimus su šuniukais už maždaug 45 eurus, skelbiama atitinkamose interneto svetainėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas