Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

O.Arestovyčius: ši eskalacija pribaigs V.Putiną

Ukrainos prezidento administracijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovyčius savo paskyroje „Facebook“ įvertino Rusijos prezidento Vladimiro Putino paskelbtą dalinę mobilizaciją ir Kremliaus okupuotose Ukrainos teritorijose rengiamus „referendumus“ dėl prisijungimo prie Rusijos.
Oleksijus Arestovyčius
Oleksijus Arestovyčius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Anot O.Arestovyčiaus, „referendumai“ okupuotose Ukrainos teritorijose ir mobilizacija Rusijos Federacijoje neturės jokių pasekmių, tik paspartins žlugimą ir revoliuciją Putino Rusijoje.

Jis išdėstė šias priežastis.

Mobilizacija:

1. Naikinama nerašyta socialinė sutartis, kuria iki šiol rėmėsi V.Putino režimas – „karas tik per televiziją“.

2. Mobilizacijos infrastruktūros stoka – pirmiausia reikiamo jaunesniųjų karininkų skaičiaus trūkumas, kad mobilizuotieji taptų panašūs į kariuomenę.

3. Itin žemas mobilizuotųjų kovinis pajėgumas dėl motyvacijos stokos.

4. Tarp mobilizuotųjų bus daug slaptų karo priešininkų. Dabar tai bus ne tik žmonės, kurie nekenčia Putino, bet ir ginkluoti žmonės, kurie nekenčia Putino.

„Referendumai“:

1. Aštri tarptautinės bendruomenės reakcija.

2. Didesnė karinė pagalba Ukrainai – tiek laiko, tiek nomenklatūros, tiek apimčių požiūriu.

3. Naujos sankcijos Rusijai.

4. Didėjantis pasipriešinimas okupuotose teritorijose.

„Taip, tai yra eskalacija. Būtent tai pribaigs Putiną. V.Putino vadovaujamas Rusijos Federacijos valdymo ir išteklių aparatas nesugebėjo susidoroti su ankstesnio lygio karu, o jo komplikavimas ir plėtra bus dar labiau nepakeliami“, – rašo O.Arestovyčius.

Jis taip pat įvertino Rusijos grasinimus panaudoti branduolinį ginklą ginant „...naujai įgytas Rusijos Federacijos teritorijas“: „Jei ketinate masiškai panaudoti branduolinius ginklus, jums nereikia mobilizacijos“.

O.Arestovyčius teigia, jog šie Rusijos veiksmai sutrumpins karą mažiausiai pusmečiu ar metais ir smarkiai padidins pilietinio karo pačioje Rusijoje galimybę.

Jis taip pat paaiškino, kodėl mobilizacija yra dalinė. Anot O.Arestovyčiaus, taip yra dėl to, kad Rusijos kariuomenės vadai neturi potencialo kurti naujus kariuomenės dalinius. Į kariuomenę mobilizuoti rezervistai papildys esamus dalinius.

Komentuodamas Rusijos paskelbtą 300 tūkst. mobilizuojamų rezervistų skaičių, O.Arestovyčius teigia, jog tai reiškia, kad Rusijos kariuomenės nuostoliai yra itin didžiuliai, „tikrai daugiau nei 100 tūkst. žuvusiųjų ir sužeistųjų, greičiau iki 150 tūkst.“. Jis taip pat tikina, kad dvigubas rinkinys kaupiamas dėl to, jog „jie jau mintyse nurašė kitus 150“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas