Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

O. Scholzas Izraelio premjerui: labai svarbu apsaugoti civilius Gazos Ruože

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) trečiadienį per pokalbį telefonu su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahumi) pabrėžė, kad labai svarbu apsaugoti civilius gyventojus Gazos Ruože ir užtikrinti humanitarinę pagalbą, sakė Berlynas.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.

Po pokalbio telefonu su Izraeliu O. Scholzo biuras išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad „Vokietija atnaujino savo tvirtą solidarumą su Izraeliu“.

„Jis pabrėžė, kad svarbu apsaugoti civilius ir humanitarinę pagalbą Gazos Ruožo gyventojams“, – sakoma jame.

Izraelis Gazos Ruožo bombardavimą pradėjo po to, kai spalio 7 dieną per sieną įsiveržę „Hamas“ ginkluoti užpuolikai nužudė 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir, anot Izraelio pareigūnų, pagrobė daugiau kaip 240 žmonių.

Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija, kontroliuojama grupuotės „Hamas“, pranešė, kad nuo karo su Izraeliu pradžios šioje palestiniečių teritorijoje žuvo daugiau nei 8,7 tūkst. žmonių, iš jų daugiau kaip 6 tūkst. moterų ir vaikų.

O. Scholzas su B. Netanyahu kalbėjosi praėjus dienai po Izraelio smūgio Džabalijos pabėgėlių stovyklai.

Per smūgį didžiuliam tunelių kompleksui žuvo mažiausiai 47 žmonės, įskaitant „Hamas“ vadą, dalyvavusį spalio 7-osios išpuoliuose.

O. Scholzas pasidžiaugė tuo, kad pirmieji greitosios pagalbos automobiliai su sužeistais palestiniečiais iš Gazos Ruožo trečiadienį galėjo įvažiuoti į Egiptą, ir sakė, kad susitarė dirbti kartu su B. Netanyahu, kad konfliktas neišplistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas