Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

O.Scholzas: Vokietija ginsis nuo smurtą propaguojančių skiepų priešininkų

Naujasis Vokietijos kancleris Olafas Scholzas trečiadienį pareiškė, kad Vokietija ginsis nuo smurtą propaguojančios skiepų priešininkų mažumos, grasinančios valstybės pareigūnams.
Olafas Scholzas
Olafas Scholzas / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

„Neleisime mažytei... ekstremistų mažumai bandyti primesti savo valią visai visuomenei“, – sakė O.Scholzas pirmoje savo, kaip kanclerio, kalboje parlamentui.

„Vokietija pasinaudos visomis savo demokratinės teisinės valstybės priemonėmis, kad apsigintų nuo šios mažytės, neapykantos pritvinkusios mažumos, puolančios mus visus“, – sakė jis po policijos reidų Dresdene, surengtų pasirodžius pranešimams apie grasinimus skiepytis raginančiam Saksonijos žemės premjerui Michaeliui Kretschmeriui.

Tyrimas pradėtas visuomeninio transliuotojo ZDF žurnalistams įsiskverbus į vieną užšifruotą susirašinėjimo programėlės „Telegram“ pokalbį ir gruodžio 7-ąją pranešus, kad M.Kretschmeriui tikriausiai grasinama mirtimi.

ZDF atskleidė žinučių iš pokalbio, kuriame, kaip manoma, dalyvavo šimtas „nepritarimo vakcinoms, valstybei ir dabartinei sveikatos apsaugos politikai vienijamų“ narių, paskelbė prokuratūra.

Garso žinutėse raginta prieštarauti esamoms priemonėms, „jei prireiks – ginklu“, taikantis į politikus, ypač M.Kretschmerį.

Pareigūnai įtaria, kad rengiamas „smurtinis nusikaltimas, keliantis pavojų valstybei“, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Saksonijos policija.

Vokietijoje kilo didelis judėjimas prieš suvaržymus, įvestus prasidėjus COVID-19 pandemijai.

Judėjimas ypač stiprus Saksonijoje buvusioje Rytų Vokietijoje. Ši žemė yra tarp labiausiai vėl sparčiai plintančio viruso paveiktų Vokietijos regionų, o pasiskiepijusių žmonių procentas čia yra mažesnis už šalies vidurkį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento