Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

O. Scholzas: Vokietija tirs konfidencialios informacijos apie karą Ukrainoje nutekėjimą

Kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) šeštadienį pareiškė, kad Vokietija atliks išsamų tyrimą dėl įrašo, kuriame šalies pajėgų pareigūnai aptarinėja konfidencialias karo Ukrainoje detales, nutekinimo.
Guglielmo Mangiapane / REUTERS
Guglielmo Mangiapane / REUTERS

„Tai, apie ką pranešama, yra labai rimtas dalykas, todėl dabar jis tiriamas labai kruopščiai, labai intensyviai ir labai greitai“, – teigė Italijos sostinėje viešintis Vokietijos kancleris. 

Kiek anksčiau šeštadienį Vokietijos gynybos ministerija pranešė, kad tikrina, ar nebuvo pasiklausoma konfidencialios vaizdo konferencijos apie karą Ukrainoje. Šių veiksmų buvo imtasi po to, kai konferencijos įrašas paplito Rusijos socialiniuose tinkluose.

Rusijos valstybės finansuojamo kanalo RT, buvusio „Russian Today“, vadovė Margarita Simonjan penktadienį paviešino 38 minučių trukmės garso įrašą, kuriame, pasak jos, Vokietijos karininkai tariasi dėl smūgio Maskvos aneksuotam Krymui.

„Tiriame, ar buvo perimtas komunikacijos ryšys oro pajėgų sektoriuje“, – naujienų agentūrai AFP sakė Vokietijos gynybos ministerijos atstovė spaudai. 

Įraše kalbama apie tai, kaip Ukrainos pajėgos galėtų panaudoti Vokietijoje pagamintas raketas „Taurus“, ir apie galimą jų poveikį.

Kitos įraše girdimos temos susijusios su Kerčės sąsiaurio pagrindinio tilto, jungiančio Rusijos žemyninę dalį su Krymu, atakomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas