Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Oligarchai ir verslininkai iš Ukrainos išskrenda užsakomaisiais reisais ir privačiais lėktuvais

Ukrainos oligarchai ir verslininkai kilus grėsmei, kad Rusija gali surengti puolimą per artimiausias dienas, iš šalies išvyksta užsakomaisiais reisais. Vien tik sekmadienį iš Kijevo išskrido apie 20 užsakomųjų ir privačių lėktuvų, praneša leidinys „Ukrainska pravda“.
Rinatas Achmetovas
Rinatas Achmetovas / „Sputnik” nuotr.
Temos: 2 Rusija Ukraina

„Ukrainska pravda“ teigia, kad per 6 stebėjimo metus nebuvo tokio užsakomųjų skrydžių skaičiaus per dieną.

Tarp užsakomųjų skrydžių ir privačių lėktuvų, sekmadienį išskridusių iš Ukrainos, yra oligarcho Rinato Achmetovo ir Boriso Kolesnikovo lėktuvai. Vėliau B.Kolesnikovas komentare „Ukrainska pravda“ pažymėjo, kad yra Kijeve ir niekur neketina išvykti. Anot jo, lėktuvas skrido į Prahą techninei priežiūrai.

Privatų lėktuvą, talpinantį 50 žmonių, taip pat užsakė opozicinės partijos „Opozicinė platforma – Už gyvenimą“ politikas, milijonierius Igoris Abramovičius. Anot „Ukrainska pravda“ šaltinių ir dviejų žmonių, kuriems buvo pasiūlyta išvykti, šis lėktuvas iš Kijevo į Vieną turėtų nuskraidinti I.Abramovičiaus partijos narių artimuosius, taip pat I.Abramovičiaus verslo partnerius. „Ukrainska pravda“ kreipėsi į jį dėl komentaro.

„Ukrainska pravda“ teigia, kad nors vienas iš R.Achmetovo lėktuvų iš Ukrainos išvyko sekmadienį, pats oligarchas iš šalies išvyko į Ciurichą dar sausio 30 d.

Tą pačią dieną iš Ukrainos išvyko kitas garsus oligarchas Viktoras Pinčukas. Verslininkas, liaudies deputatas Vadimas Novinskis iš Ukrainos išvyko vasario 10 dieną reisu Kijevas–Miunchenas. Tą pačią dieną į užsienį išvyko žinomas Ukrainos verslininkas Aleksandras Jaroslavskis, kurio kortežas prieš keletą dienų mirtinai suvažinėjo vyrą.

Vasario 13 dieną iš Ukrainos išskrido verslininkai Andrejus Stavniceris ir Vadimas Nesterenka, vasario 12 dieną – Vadimas Stolaras ir Vasilijus Chmelnickis. V.Stavnicerio spaudos tarnyba pranešė, kad jis išskrido į komandiruotę ir po kelių dienų grįš į Ukrainą. V.Chmelnickio spaudos tarnyba pranešė, kad jis su komanda išskrido į mokymus ir į Ukrainą turėtų grįžti vasario 20 d. Jie pridūrė, kad ši kelionė buvo suplanuota prieš tris mėnesius ir V.Chmelnickio vaikai lieka Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas