Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 19

Pietų Korėja ragina nutraukti tylą dėl Šiaurės Korėjos veiksmų

Pietų Korėja ketvirtadienį paragino susiskaldžiusią Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą „nutraukti tylą“ dėl Šiaurės Korėjos balistinių raketų bandymų ir grasinimų.
POOL / via REUTERS
POOL / via REUTERS

„Tai svarbus klausimas“, – žurnalistams sakė Pietų Korėjos ambasadorius JT Hwang Joonkookas po neeilinio uždaro Tarybos posėdžio, surengto dėl pirmojo 2024 metais Šiaurės Korėjos įvykdyto balistinės raketos paleidimo sekmadienį. Pietų Korėja išrinkta nenuolatine JT Saugumo Tarybos nare dvejų metų kadencijai.

Po pirmojo Šiaurės Korėjos branduolinio bandymo 2006 metais JT Saugumo Taryba Pchenjanui paskelbė sankcijas ir ilgainiui jas sugriežtino, priėmusi 10 rezoliucijų, kuriomis iki šiol nesėkmingai buvo siekiama sumažinti lėšas Šiaurės Korėjai ir apriboti jos branduolinę ir balistinių raketų programas.

2017 metais JT Saugumo Taryba priėmė vėliausią rezoliuciją dėl sankcijų. 2022 metų gegužę Kinija ir Rusija vetavo JAV remtą rezoliuciją, kuria Pchenjanui būtų buvusios nustatytos naujos sankcijos, ir nuo to laiko JT Saugumo Taryba nepriėmė jokios rezoliucijos ar deklaracijos dėl Šiaurės Korėjos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento