Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

P. Korėja teigia persvarstysianti savo ginklų pardavimo Ukrainai draudimą

Svarbi ginklų eksportuotoja Pietų Korėja persvarstys ilgametę politiką, draudžiančią jai tiesiogiai tiekti ginklus Ukrainai, ketvirtadienį pareiškė prezidentūros pareigūnas.
Įtampa tarp Korėjos šalių. /  / AP
Įtampa tarp Korėjos šalių. / / AP

Apie tai jis paskelbė po to, kai Šiaurės Korėja pasirašė abipusės gynybos susitarimą su Rusija.

"Planuojame persvarstyti klausimą dėl paramos ginklais teikimo Ukrainai“, – žurnalistams sakė prezidentūros pareigūnas praėjus keliolikai valandų po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas išvyko iš Pchenjano.

Per valstybinį vizitą V. Putinas su Šiaurės Korėjos vadovu Kim Jong Unu (Kim Čen Unu) pasirašė „Visapusės strateginės partnerystės sutartį“.

Seulas taip pat išreiškė susirūpinimą dėl susitarimo, kuriuo abi griežtų sankcijų sulaukusios šalys susitarė stiprinti karinį ir ekonominį bendradarbiavimą, įskaitant neatidėliotiną karinę pagalbą, jei kuri nors iš jų susidurtų su ginkluota agresija.

„Bet koks bendradarbiavimas, kuris tiesiogiai ar netiesiogiai padeda stiprinti Šiaurės Korėjos karinius pajėgumus, yra JT Saugumo Tarybos rezoliucijų pažeidimas“, – žurnalistams sakė patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Chang Ho-jinas (Čang Hodžinas).

„Tai, kad Rusija pažeidžia rezoliuciją ir remia Šiaurės Korėją, neišvengiamai turės neigiamą poveikį Pietų Korėjos ir Rusijos santykiams“, – teigė Chang Ho-jinas.

Vakarų galybės intensyvina sankcijas, kuriomis siekiama slopinti Rusijos karą Ukrainoje.

Seulas laikosi ilgalaikės politikos, draudžiančios parduoti ginklus į aktyvaus konflikto zonas, ir jos kol kas neatsisakė nepaisydamas Vašingtono bei Kyjivo raginimų persvarstyti šią nuostatą.

Tačiau Pietų Korėja yra pardavusi Lenkijai tankų ir haubicų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius