Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

P.Musharrafas žada atvykti į teismą Pakistane dėl B.Bhutto nužudymo

Buvęs Pakistano karinis valdytojas Pervezas Musharrafas sekmadienį paskelbė, kad grįš į Pakistaną stoti prieš teismą dėl buvusios premjerės Benazir Bhutto nužudymo.
Pervezas Musharrafas
Pervezas Musharrafas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pakistano teismas ketvirtadienį paskelbė P.Musharrafą bėgliu šioje byloje, bet išteisino penkis vyrus, kaltintus dalyvavimu 2007 metais nužudant pirmąją islamo pasaulyje premjerę moterį.

Pareiškime žiniasklaidai P.Musharrafas sakė, kad Ravalpindžio kovos su terorizmu teismo verdiktas nėra nukreiptas prieš jį.

„Tikrai grįšiu į Pakistaną ir stosiu prieš teismą, kai mediciniškai galėsiu“, – sakė jis ir pridūrė, kad neturi nieko bendra su B.Bhutto nužudymu ir kad neturėjo jokios naudos iš jo, o visa ši „sufabrikuota“ byla esanti „politinių intrigų rezultatas“.

Kovos su terorizmu teismas buvusį pajėgų vadą paskelbė bėgliu ir nurodė konfiskuoti jo turtą.

B.Bhutto žuvo prieš beveik 10 metų, per išpuolį, kurio metu buvo panaudoti šaunamieji ginklai, o mirtininkas susprogdino bombą. Išpuolis išprovokavo smurtinius gatvių protestus ir mėnesius trukusią politinę suirutę.

Buvęs prezidentas ir karinis valdytojas P.Musharrafas 2013 metais buvo apkaltintas nužudymu, sąmokslu nužudyti ir pagalba nužudant. Tai buvo precedento neturintis veiksmas prieš buvusį armijos vadą, metantis iššūkį įsitikinimui, kad Pakistano kariškiai yra apsaugoti nuo baudžiamojo persekiojimo.

Po trejų metų panaikinus jam kelionių draudimą, P.Musharrafas išvyko į Dubajų, kur nuo to laiko gyvena.

P.Musharrafo vyriausybė dėl B.Bhutto nužudymo kaltino Pakistano Talibano vadą Baitullah Mehsudą, kuris šiuos kaltinimus neigė. Jis žuvo per JAV bepiločio lėktuvo ataką 2009 metais.

2010-aisiais Jungtinių Tautų ataskaitoje P.Musharrafo vyriausybė buvo kaltinama nesuteikusi B.Bhutto adekvačios apsaugos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento