Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Paaiškėjo, kuriam Rusijos milijardieriui atiteko elitinis lėktuvas už 115 mln. JAV dolerių

Laikraščiui „The Moscow Times“ pavyko nustatyti galimą naujojo lėktuvo „Airbus A320neo“ savininką. Šis verslo lėktuvas į Rusiją atvyko nepaisant sankcijų, draudžiančių tiekti orlaivius iš užsienio. Dviejų šaltinių verslo aviacijos rinkoje teigimu, daugiau nei 115 mln. JAV dolerių vertės lėktuvo savininkas gali būti Zarachas Ilijevas, vienas iš bendrovės „Kijevskaja ploščad“ įkūrėjų. Jam taikomos JAV ir Jungtinės Karalystės sankcijos.
Airbus A320neo
Airbus A320neo / „The Moscow Times"/Don vip nuotr.

Jo turtas siekia apie 3 mlrd. JAV dolerių, skelbiama „Forbes“ interneto svetainėje. „Kijevskaja ploščad“ (Z.Ilijevui priklausė pusė šios įmonės) pajamos iš nuomos 2023 m. – 1,76 mlrd. JAV dolerių.

Ideamensch nuotr./Zarachas Ilijevas
Ideamensch nuotr./Zarachas Ilijevas

Vienas iš laikraščio šaltinių teigia, kad Z.Ilijevas nusipirko lėktuvą, kad pakeistų seną „Airbus A318CJ“. Antrasis patvirtina, kad savininkas yra susijęs su „Kijevskaja ploščad“ grupe.

Šis „Airbus Corporate Jets“ orlaivis, kurio serijos numeris 8774, iš gamyklos išriedėjo 2019 m. pabaigoje. 2020 m. sausį jis išskrido į Bazelį, kad jame būtų įrengtas VIP interjeras ir jis būtų nudažytas – tam prireikė ištisų metų.

Orlaivis buvo įsigytas per San Marine registruotą bendrovę, kurios adresas yra Maltoje, ir jam suteiktas numeris T7-HHH. 2022 m. vasarą „Airbus ACJ320neo“ pakeitė registracijos adresą į Azerbaidžaną ir gavo kitą numerį – 4K-5555. Tada jis gavo tadžikišką numerį EY-565, o birželio 14 d. pakeitė registracijos adresą į Rusiją ir numerį į RA-73889.

„Airbus A320neo“ tapo pirmuoju „Airbus Corporate Jets“ NEO šeimos verslo lėktuvu Rusijoje. Tai patobulinta „Airbus A320“ šeimos orlaivių versija. Lėktuvas gali įveikti 11 100 km atstumą su 25 keleiviais ir ore išbūti iki 13 valandų. Tokių verslo lėktuvų pasaulyje yra tik dešimt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius