Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pacientus žalojusiam dantistui – 8 metai kalėjimo

Prancūzijos prokurorė pirmadienį pareikalavo, kad „siaubo dantistu“ pramintas olandas odontologas, kaltinamas smarkiai sužalojęs dešimtis savo pacientų, būtų nuteistas kalėti aštuonerius metus.
Jacobus van Nieropas
Jacobus van Nieropas / „Scanpix“/AP nuotr.

51 metų Jacobus van Nieropas teisiamas dėl to, kad dirbdamas Šato-Šinono miestelyje Prancūzijos vidurio regione traukdavo pacientams sveikus, o ne sugedusius dantis arba kitaip jos žalodavo.

Be kita ko, nukentėjusieji skundėsi dantenose įstrigusiais sulūžusių stomatologijos įrankių fragmentais, atsinaujinančiais pūliniais, kraujo užkrėtimu ir lūžusiais žandikauliais.

Šioje byloje „matome ne ką kita, o godumą, abejingumą kitiems ir netgi mėgavimąsi sukeliamu skausmu“, – sakė prokurorė Lucile Jaillon-Bru.

Per teismo posėdį Nevero mieste prokurorė aiškino, kad J.van Nieropas atliko „nereikalingų ir skausmingų procedūrų“ apie 100 pacientų, kad jam būtų sumokėta už paslaugas pagal sveikatos draudimo sutartis.

L.Jaillon-Bru kaltinamąjį taip pat vadino „žmogumi, kuris dėl nieko neprisiima atsakomybės“.

J.van Nieropas, kuris save vadino Marku, 2008 metų lapkritį buvo pakviestas vienos įdarbinimo agentūros dirbti Šato-Šinono miestelyje kaimiškame vidurio Prancūzijos regione. Iš pradžių vietos gyventojai džiaugėsi, nes jų miestelyje labai stigo sveikatos priežiūros specialistų.

Duodamas parodymus teismui, vienas kaimynas prisiminė, kaip atvyko šis plačiai besišypsantis impozantiškas veikėjas su „dideliu visureigiu, dideliu šunimi, dideliu cigaru“.

Tačiau maždaug 2011 metais pareigūnams pradėjo kilti klausimų dėl šio gydytojo buhalterijos, o pacientai sukėlė triukšmą dėl J.van Nieropo odontologijos metodų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas