Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagaliau paaiškėjo, kuo kaltinamas A.Lukašenkos oponentas V.Babaryka

Ketvirtadienį paaiškėjo, kuo kaltinami prieš dvi savaites sulaikytas buvęs banko „Belgazprombank“ valdybos pirmininkas Viktoras Babaryka ir jo sūnus Eduardas, skelbia tut.by. V.Babaryka yra Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos oponentas ir siekia dalyvauti artėjančiuose prezidento rinkimuose.
Viktoras Babarika
Viktoras Babaryka / TASS nuotr.

Iškart po Babarykų, kurie buvo nugabenti į Baltarusijos KGB areštinę, arešto Baltarusijos valstybės kontrolės komiteto vadovas Ivanas Tertelis aiškino, kad V.Babryka „buvo neteisėtos veiklos tiesioginis organizatorius ir vadovas“.

I.Tertelio teigimu, „Belgazprombank“, kuriam anksčiau vadovavo V.Babaryka, yra susijęs su neteisėtomis Latvijos banko ABLV operacijomis. Buvusio bankininko namuose atliktos kratoss, įvestas „Belgazprombank“ laikinasis išorinis valdymas.

Bet tik dabar paaiškėjo, kuo konkrečiai kaltinami Viktoras ir Eduardas Babarykos. Minsko miesto teismo paskelbtame bylų nagrinėjimo tvarkaraštyje nurodoma, kad V.Babaryka kaltinamas neteisėtai gautų pinigų plovimu, mokesčių slėpimu, kyšininkavimu. E.Babarykai primetamas tik mokesčių slėpimas.

Tut.by nuotr./Kaltinimai vadinamojoje „Belgazprombank“ byloje
Tut.by nuotr./Kaltinimai vadinamojoje „Belgazprombank“ byloje

Tama pačiame dokumente nurodomi dar du susiję asmenys – V.Babarykos iniciatyvinės grupės koordinatorius ir asmeninis buvusio bankininko asistentas Dmitrius Karako ir buvęs „Belgazprombank“ teisininkas Antonas Morozovas.

Bylos duomenys skelbiami, nes V.Babarykai atstovaujantys teisininkai apskundė Baltarusijos centrinės apskrities teismo sprendimą laikyti jį už grotų.

Tarptautinė žmogaus teisių organizacija „Amnesty International“ šią savaitę pripažino V.Babaryką ir populiarų tinklaraštininką Sergejų Tichanovskį, irgi laikomą už grotų, sąžinės kaliniais. Pasmerktas ir kitų aktyvistų, kuriuos A.Lukašenkos režimas laiko oponentais, persekiojimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento