Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagrindinė Turkijos prokurdiška partija ragina rinkimuose remti prezidento varžovą

Turkijos pagrindinė prokurdiška partija ir jos kairieji sąjungininkai penktadienį paragino rinkėjus paremti pagrindinį šalies prezidento Recepo Tayyipo Erdogano varžovą gegužės 14 dieną įvyksiančiuose rinkimuose.
Kemalis Kilicdaroglu
Kemalis Kilicdaroglu / „Reuters“/„Scanpix“

„Per šį istorinį balsavimą raginame Turkijos žmones parlamento rinkimuose balsuoti už Darbo ir laisvės aljansą, o prezidento rinkimuose – už Kemalį Kilicdaroglu", – sakoma Liaudies demokratų partijos (HDP) ir jos sąjungininkų išplatintame pareiškime.

Šis pareiškimas reiškia, kad vienas didžiausių Turkijos rinkimų blokų palaikys opozicijos kandidatą K.Kilicdaroglu, o tai dar labiau komplikuoja R.T.Erdogano kelią į trečią valdymo dešimtmetį.

Du dešimtmečius Turkiją valdantis R.T.Erdoganas, kuris iš pradžių buvo premjeras, o paskui tapo prezidentu, gegužės 14 dieną sieks trečios prezidentinės kadencijos.

Neseniai atliktos apklausos rodė nedidelį R.T.Erdogano pagrindinio varžovo pranašumą, šaliai išgyvenant ekonomikos nuosmukį ir patiriant vasario mėnesį įvykusio žemės drebėjimo, per kurį žuvo daugiau kaip 50 000 žmonių, padarinius.

Prezidentas dėl žarnyno infekcijos penktadienį trečią dieną iš eilės atšaukė savo pasirodymus rinkimų kampanijos renginiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas