Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistanas gedi žudynių universitete aukų

Pakistanas ketvirtadienį gedi 21 žmogaus, nužudyto per kruviną išpuolį, kurį iki dantų ginkluoti užpuolikai surengė vieno neramaus šiaurės vakarų regiono universitete, dar kartą pademonstruodami nacionalinės kovos su ekstremizmu spragas.
Pakistanas gedi išpuolių aukų
Pakistanas gedi išpuolių aukų / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ginkluoti policininkai ketvirtadienio, kuris yra paskelbtas nacionalinio gedulo diena, rytą visa dar tebėra dislokuoti Bacha Khano universiteto Čarsadoje teritorijoje, praneša AFP reporteris.

Pasak jo, ant universiteto, kuriame studentai buvo atakuojami granatomis ir automatinių ginklų papliūpomis, taip pat budi snaiperiai.

Kruvina ataka, atsakomybę už kurią prisiėmė viena Pakistano Talibano grupuotė, buvo kraupiai panaši į 2014 metų gruodžio žudynes vienoje maždaug už 50 km esančio Pešavaro mokykloje, po kurios pradėtas didelio masto kovotojų persekiojimas žymiai padidino saugumo padėtį šalyje.

Ligoninės atstovai sakė, kad viena iš sužeistų studentų Čarsadoje, studijavęs geologiją, mirė naktį. Jo laidotuvės turėtų įvykti vėliau ketvirtadienį. Policija nurodė, kad po šios mirties bendra aukų skaičius išliko 21, nes trečiadienį vienas žuvusysis buvo klaidingai suskaičiuotas dusyk.

Kitų septynių sužeistųjų būklė stabili ir jie gydomi vietos ligoninėse, sakė pareigūnai.Neįbauginta Chaiber Pachtunchvos provincijos valdžia nusprendė mokyklų ketvirtadienį neuždaryti.

„Kovotojai norėtų, kad jos būtų uždarytos“, – AFP sakė provincijos švietimo ministras Arifas Khanas. – Mes norime pasiųsti jiems žinią, kad švietimas tęsis.“

Jis pridūrė, kad uždarytas liks tik Bacha Khano universitetas ir su juos susijęs Abdul Wali Khano universitetas Mardano mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai