Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistanas laikinai uždarė konsulatą Afganistane

Pakistanas laikinai uždarė savo konsulatą Rytų Afganistano mieste Džalalabade ir teigė, kad tai daro dėl provincijos gubernatoriaus „kišimosi“ ir saugumo stokos, tačiau vienas afganų pareigūnas šeštadienį pareiškė, kad įvyko nesusipratimas ir problema bus išspręsta.
Pakistano vėliava
Pakistano vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pakistano ambasada Kabule laiške Afganistano užsienio ministerijai pareikalavo, kad Nangarharo provincijos gubernatorius susilaikytų nuo kišimosi į konsulato darbą.

Pakistano atstovybė taip pat pareikalavo, kad šalies valdžia atkurtų saugumą diplomatinės įstaigos patalpose. Pasak jos, konsulatas bus uždarytas, kol bus imtasi reikalingų saugumo priemonių.

Afganistano užsienio reikalų ministerijos atstovas Sebghatullah Ahmadi (Sebgatula Achmadis) sakė, kad įvyko nesusipratimas, sukėlęs nerimo Pakistano konsulato Džalalabade darbuotojams. Jis nepatikslino, koks tai nesusipratimas.

„Jau buvome susitikę su pakistaniečių pareigūnais iš jų ambasados Kabule, problema bus netrukus išspręsta," – sakė ministerijos atstovas.

Įstaigos Džalalabade uždarymas atspindi įtemptus Pakistano ir Afganistano santykius. Abi šalys kaltina viena kitą priglaudžiant per prastai saugomą sieną patenkančius kovotojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento