Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 25 /13:10

Pakistano policija teigia, kad gyvybių pareikalavusius sprogimus sukėlė trumpasis jungimas

Pakistano policija antradienį pareiškė, kad du sprogimai, kurie pirmadienį nugriaudėjo specializuotoje kovos su terorizmu policijos nuovadoje šalies šiaurės vakaruose ir nusinešė 16 žmonių gyvybių, įvyko dėl trumpojo jungimo, o ne dėl teroro išpuolio, kaip iš pradžių manyta.
Pakistane per sprogdinimo išpuolį policijos nuovadoje žuvo 12 žmonių
Pakistane per sprogdinimo išpuolį policijos nuovadoje žuvo 12 žmonių / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Incidentas įvyko pirmadienį šaudmenų sandėlyje, esančiame Svate, šiaurės vakarinėje Chaiber Pachtunchvos provincijoje, kuri ribojasi su Afganistanu. Tarp žuvusiųjų buvo devyni pareigūnai, du civiliai ir penki neseniai sulaikyti kovotojai, kurie ten buvo laikomi tęsiantis tyrimui.

Pasak provincijos policijos viršininko Akhtaro Hayato Gandapuro, taip pat buvo sužeista daugiau kaip 50 žmonių, daugiausia policijos pareigūnų, kai kelių sekundžių skirtumu vienas po kito nugriaudėjo sprogimai.

Iš pradžių policija teigė, kad tai galėjo būti teroro aktas, tačiau vėliau, atlikus tyrimą, buvo padaryta išvada, kad sprogimai įvyko dėl trumpojo jungimo, teigiama antradienį paskelbtame policijos pareiškime. Rajono policijos viršininkas Nasiras Mahmudas Satti taip pat patvirtino, kad išpuolio nebuvo.

Antradienį policijos ir vyriausybės pareigūnai dalyvavo bendroje per sprogimus žuvusių pareigūnų laidotuvių ceremonijoje.

Naujienų agentūros „The Associated Press“ darytose nuotraukose iš įvykio vietos matyti apgadinti automobiliai ir nuversti medžiai. Tame objekte taip pat yra policijos nuovada ir rezervinių policijos pajėgų būstinė.

Svato rajonas yra vaizdingo Svato slėnio, kuris kadaise buvo Pakistano Talibano tvirtovė, centre. Kariuomenė 2007 metais čia surengė plataus masto operaciją ir vėliau teigė, kad sutriuškino kovotojus ir atkūrė normalią padėtį. Tačiau išpuoliai nesiliovė.

Pakistano Talibanas, dar žinomas kaip Pakistano „Tehreek-e-Taliban Pakistan“ arba TTP, pranešė, kad jo kovotojai pirmadienio vakarą užpuolė saugumo kontrolės postą provincijos sostinės Pešavaro pakraštyje. Tačiau pareigūnai išpuolio nepatvirtino.

Pakistano Talibanas yra atskiras subjektas, bet yra artimas su Afganistano Talibanu, kuris 2021 metų rugpjūtį užėmė valdžią kaimyniniame Afganistane. Valdžios perėmimas suteikė drąsos TTP, kuris pastaraisiais mėnesiais suintensyvino išpuolius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas