Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistane užpuolikai nužudė 13 autobusais važiavusių keleivių

Pakistano pietvakariuose dešimtys policijos uniformomis vilkėjusių užpuolikų nušovė 13 žmonių, kuriuos ištraukė iš drauge važiavusių kelių autobusų ir kurių lavonus sumetė į netoliese esančią griovą, antradienį pranešė pareigūnai.
Žudynės Pakistane
Žudynės Pakistane / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pakistanas

Šio pirmadienį vakare įvykdyto išpuolio motyvai nėra aiškūs, nes niekas kol kas nėra prisiėmęs atsakomybės. Tačiau įtarimai gali kristi ant separatistų, kurie jau keli dešimtmečiai pietvakarinėje Beludžistano provincijoje tęsia neintensyvų sukilimą.

Autobusai važiavo į šalies centriniame regione esančią Pandžabo provinciją, o separatistai anksčiau yra atakavę pandžabius, kuriuos laiko pašaliečiais, bandančiais kėsintis į jų nepriklausomybę.

Beludžistane taip pat yra daug islamistų kovotojų, kurie praeityje darė išpuolius, ypač – prieš musulmonų šiitų mažumą.

Sukarintos pajėgos saugo per Beludžistaną važiuojančius autobusus, bet pirmadienio išpuolio vykdytojai jų dėmesį nukreipė netoliese apšaudę benzinvežį, sakė vietos pareigūnas Kashifas Nabi.

Užpuolikai apsupo penkis autobusus, du kovotojai įlipdavo į kiekvieną jų tikrinti keleivių tapatybės, sakė Bolano rajono, kur buvo įvykdytas išpuolis, komisaro pavaduotojas Abdul Waheedas.

Jiems tai darant, vienas sukarintų pajėgų narys bandė prasmukti į tą rajoną, bet jie jį nužudė, sakė A.Waheedas.

Užpuolikai išsivedė 22 keleivius, tarp jų – devynis genčių policininkus, tačiau policininkus už kelių kilometrų paleido, nes jie yra vietiniai, ir toliau vežėsi likusius 13 įkaitų, sakė A.Waheedas.

Policija tų 13 žmonių palaikus rado antradienį griovoje netoli Mačo miesto, maždaug 10 km nuo patikrinimo posto, kur autobusai buvo sustabdyti, sakė K.Nabi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai