Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistano pajėgų surengtas raketų smūgis pražudė 6 civilius afganus

Mažiausiai penki vaikai ir viena moteris žuvo rytinėje Afganistano provincijoje, kai Pakistano karinės pajėgos šeštadienį auštant surengė raketų smūgį, pranešė vienas pareigūnas ir vienas gyventojas.
Raketa
Raketa / 123RF.com nuotr.

Praėjusiais metais Talibanui užgrobus valdžią Afganistane, įtampa tarp kaimyninių valstybių pasienyje išaugo. Pakistanas teigia, kad kovotojų grupuotės vykdo atakas iš Afganistano teritorijos.

Talibanas neigia teikiantis prieglobstį Pakistano kovotojams, bet taip pat yra įsiutęs dėl Pakistano mėginimo aptverti visą 2 670 kilometrų sienos atkarpą pagal vadinamą Durando liniją, pavadintą pirmojo ją nubrėžusio Didžiosios Britanijos kolonijinio administratoriaus vardu.

Vienas Afganistano vyriausybės pareigūnas ir vienas Afganistano rytinės Kunaro provincijos gyventojas pranešė, kad Pakistano pajėgos anksti šeštadienį paleido raketas, pražudžiusias šešis žmones.

„Per Pakistano raketų atakas Kunaro Šeltono rajone žuvo penki vaikai ir moteris, o vienas vyras buvo sužeistas“, – naujienų agentūrai AFP teigė provincijos informacijos direktorius Najibullah Hassanas Abdaalas.

Šeltono rajono gyventojas Ehsanullahas, kuris, kaip ir daugelis afganų, turi tik vardą, teigė, kad išpuolį įvykdė Pakistano karinis lėktuvas. Jis patvirtino žuvusiųjų skaičių.

Panašus išpuolis auštant buvo įvykdytas netoli sienos esančioje Afganistano Kosto provincijoje, teigė kitas Afganistano vyriausybės pareigūnas.

„Pakistano sraigtasparniai subombardavo keturis kaimus netoli Durando linijos Kosto provincijoje“, – pranešė pareigūnas, pageidavęs išlikti anonimišku.

„Taikytasi tik į civilių namus ir buvo aukų“, – pridūrė jis, bet daugiau informacijos nepateikė.

Kiek vėliau šeštadienį šimtai Kosto gyventojų išėjo į gatves skanduodami prieš Pakistaną nukreiptus šūkius, pranešė Afganistano žiniasklaida.

Pakistano kariuomenės pareigūnai iš karto nepateikė komentarų, o Talibano vyriausybės atstovai Kabule atsisakė pakomentuoti, kai su jais susisiekė naujienų agentūra AFP.

Afganistano užsienio reikalų ministerija šeštadienį pranešė iškvietusi Pakistano ambasadorių Kabule, kad pareikštų protestą prieš atakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito