Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistano policija bando sulaikyti buvusį premjerą Imraną Khaną

Pakistano policija pranešė, kad sekmadienį pareigūnai bandė suimti šalies ekspremjerą Imraną Khaną, kuris, spausdamas vyriausybę surengti pirmalaikius rinkimus, bylinėjasi keliose teisinėse bylose.
Imranas Khanas
Imranas Khanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pakistanas

Sostinės Islamabado pareigūnai atvyko į rytiniame Lahoro mieste esančius I.Khano namus, kurie buvo apsupti šimtų jo šalininkų, tačiau jiems nepavyko įvykdyti arešto.

„Islamabado policijos komanda atvyko į Lahorą suimti Imraną Khaną, kad įvykdytų teismo nurodymus“, – sakoma Islamabado policijos pranešime tviteryje.

„Imranas Khanas nenori pasiduoti – policijos inspektorius buvo nuėjęs vidun, bet Imrano Khano ten nebuvo“, – priduriama jame.

Arešto orderis buvo išduotas po to, kai vasario 28-ąją buvęs ministras pirmininkas nepasirodė teisme dėl korupcijos bylos.

I.Khanas kaltinamas tuo, kad nedeklaravo dovanų, gautų jam einant pareigas, ir pelno, gauto jas pardavus. Valdžios atstovai privalo deklaruoti jas visas, tačiau jiems leidžiama pasilikti mažesnės nei tam tikros vertės dovanas.

Vėliau, policijai laukiant lauke, I.Khanas savo namuose kalbėjosi su partijos darbuotojais.

„Esu kviečiamas dėl suklastotų bylų ir tauta turėtų apie jas žinoti, – sakė jis. – Jei tauta nesipriešins korumpuotiems valdininkams, tai bus blogas ženklas šaliai.“

I. Khano partijos „Pakistan Tehreek-e-Insaf“ (PTI) pirmininko pavaduotojas Shahas Mehmoodas Qureshi anksčiau žurnalistams Lahore sakė: „Gavome Islamabado policijos pranešimą – jame nėra jokio įsakymo dėl suėmimo.“

„Konsultuosimės su savo teisininkais ir laikysimės teisinio proceso“, – pridūrė jis.

Pakistano teismuose įstatymų leidėjai dažnai vargsta ilgai trunkančiuose procesuose, kuriuos teisių stebėtojai kritikuoja dėl politinės opozicijos slopinimo.

I.Khanas, kuris pernai per mitingą buvo pašautas į koją, nuo tada, kai balandį per balsavimą dėl nepasitikėjimo buvo priverstas pasitraukti iš pareigų, bando sutrikdyti šalies politiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito