Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistano prezidentu antrą kartą išrinktas A.A.Zardari

Asifas Ali Zardari, nužudytos pirmosios Pakistano lyderės Benazir Bhutto našlys, šeštadienį antrą kartą buvo išrinktas šalies prezidentu.
PPI / ZUMAPRESS.com
PPI / ZUMAPRESS.com

Per balsavimą, surengtą praėjus mėnesiui po nacionalinių rinkimų, kuriuos aptemdė kaltinimai klastojimu, A.A.Zardari pelnė 411 balsų, o opozicijos remiamas kandidatas – 181 balsą, pranešė Pakistano rinkimų komisija, suskaičiavusi nacionalinio parlamento narių, provincijų parlamentų narių ir senatorių balsus.

Už tai, kad A.A.Zardari užimtų šį iš esmės reprezentacinį postą, balsavo B. Bhutto Pakistano liaudies partijos (PPP) įstatymų leidėjai, juos parėmė „Pakistano musulmonų lyga-Nawazas“ (PML-N) – aljanso, sudaryto po vasario 8-osios rinkimų, partnerė.

Pagal koalicinio susitarimo, prie kurio prisijungė ir keletas mažesnių partijų, sąlygas, pirmadienį premjeru prisaikdintas PML-N atstovas Shehbazas Sharifas.

A.A.Zardari, kaip manoma, bus prisaikdintas sekmadienį vyksiančioje ceremonijoje.

68 metų A.A.Zardari prezidentu pirmą kartą buvo išrinktas 2008 metais, tačiau jis vis sulaukdavo įtarimų dėl kyšininkavimo ir daugiau kaip 11 metų praleido kalėjime, o tai yra ilgas laiko tarpas net pagal Pakistano politikų standartus.

Visgi jis turi tokią reputaciją, kad sugeba atsitiesti po skandalų, kurie kitiems gali baigti karjerą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito