Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistano Talibano kovotojai nužudė keturis policininkus

Pakistano pietvakarinėje Beludžistano provincijoje sekmadienį per susišaudymą su kovotojais žuvo keturi policininkai, pranešė pareigūnai. Pakistano Talibanas prisiėmė atsakomybę už išpuolį.
Talibai
Talibai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Keliolika ginkluotų užpuolikų užpuolė policininkus ir sukarintos pasienio policijos pareigūnus greitkelio patikros punkte Žobo rajone ir sukėlė dvi valandas trukusį susišaudymą.

„Per išpuolį žuvo keturi saugumo pareigūnai, įskaitant tris policininkus ir vieną pasienio korpuso darbuotoją. Vienas iš įtariamų užpuolikų taip pat žuvo, tačiau jo tapatybė dar nenustatyta“, – naujienų agentūrai AFP sakė Žobo komisaras Saeedas Umrani.

Pasak pareigūnų, dar trys žmonės buvo sužeisti.

Vėliau Pakistano „Tehreek-e-Taliban Pakistan“ arba TTP pareiškime nurodė, kad tai buvo išpuolis, ir identifikavo policijos nušautą užpuoliką.

TTP yra atskirta nuo Afganistano Talibano, tačiau ją sieja panaši ideologija.

Po to, kai 2021 metais Afganistano Talibanas perėmė kontrolę Kabule ir praėjusių metų lapkritį baigėsi kelis mėnesius trukusios netvirtos paliaubos tarp TTP ir Islamabado, išpuolių, daugiausia nukreiptų prieš saugumo pajėgas, vėl padaugėjo.

Išpuoliai reguliariai vykdomi su Afganistanu besiribojančiuose regionuose, o Islamabadas teigia, kad kai kurie iš jų planuojami Afganistano teritorijoje.

Balandį per susišaudymą su kovotojais, kuriuos policija įvardijo kaip Pakistano Talibano kovotojus, Kučlake, esančiame Beludžistano provincijoje, taip pat žuvo keturi policininkai.

Sausį su TTP susijęs mirtininkas sprogdintojas susisprogdino mečetėje, esančioje policijos komplekse Šiaurės vakarų Pešavare, ir nužudė daugiau kaip 80 pareigūnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas