Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Palestiniečiai: per Izraelio reidą Vakarų Krante žuvo 3 žmonės

Palestiniečių pareigūnai pranešė, kad Izraelio kariai ketvirtadienį per reidą viename okupuoto Vakarų Kranto mieste nukovė tris palestiniečius, o Izraelio kariuomenė pranešė, kad „likvidavo du ieškomus įtariamuosius“.
Izraelio karinė operacija Kabatijoje. / Raneen Sawafta / REUTERS
Izraelio karinė operacija Kabatijoje. / Raneen Sawafta / REUTERS

Reidas įvyko Kabatijoje netoli Džanino, sakė pastarojo miesto gubernatorius Kamalis Abu al Rubas (Kamalis Abu Rubas), kuris patvirtino, kad „žuvo du kankiniai“.

Palestiniečių Raudonasis pusmėnulis pranešė, kad per reidą taip pat žuvo trečias palestinietis. Ramaloje įsikūrusi Sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad tai 21 metų Qaisas Muhammadas Zakarneh (Kaisas Muhamadas Zakarnė).

Naujienų agentūros AFP korespondentas pranešė, kad kariškiai taip pat surengė reidą pačiame Dženino mieste. Kariuomenė teigė, kad tai buvo dalis operacijos Kabatijoje Dženino apylinkėse.

„Kovos su terorizmu operacijos metu IDF (Izraelio kariuomenės) kariai apsupo statinį, kuriame buvo du ieškomi aukšto rango įtariamieji Dženino apylinkėse“, – sakoma kariuomenės pareiškime.

„Kariai susišaudė su ieškomais įtariamaisiais [...]. Du ieškomi įtariamieji buvo likviduoti, pas juos rasta ginklų“, – sakė kariuomenė ir pridūrė, kad per susišaudymą buvo lengvai sužeistas vienas karys.

Dženinas ilgą laiką yra palestiniečių kovotojų grupuočių tvirtovė, o Izraelio kariuomenė nuolat rengia reidus mieste ir gretimoje pabėgėlių stovykloje.

Vakarų Krante, kurį Izraelis yra okupavęs nuo 1967 metų, smurto protrūkiai tęsiasi jau daugiau nei metus, bet suintensyvėjo po to, kai spalio 7 dieną prasidėjo Izraelio ir islamistų grupuotės „Hamas“ karas Gazos Ruože.

Anot palestiniečių pareigūnų, nuo karo pradžios Izraelio kariai ar naujakuriai Vakarų Krante nužudė mažiausiai 545 palestiniečius.

Per tą patį laikotarpį Vakarų Krante per palestiniečių išpuolius žuvo mažiausiai 14 izraeliečių, rodo AFP duomenys, pagrįsti oficialiais Izraelio šaltiniais.

Gazos Ruože karas, kilęs po „Hamas“ atakos Izraelio pietuose, tęsiasi jau aštuonis mėnesius. Per jį, oficialiais duomenimis, žuvo daugiau kaip 1 194 žmonių, daugiausia civilių.

„Hamas“ taip pat paėmė 251 įkaitą. Iš jų 116 tebėra Gazos Ruože, nors Izraelio kariuomenė teigia, kad 41 žuvo.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą. Kovotojų valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija ketvirtadienį teigė, kad per karą šioje teritorijoje jau žuvo mažiausiai 37 232 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius