Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Palestiniečių lyderis lankosi Čečėnijoje (atnaujinta 16.50 val.)

Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas anksti sekmadienį atvyko į Čečėnijos sostinę Grozną, pranešė Čečėnijos prezidento atstovas.
Susitikimas
Susitikimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Palestiniečių lyderis, kuris turėjo atvykti vėlai penktadienį, bet užtruko, sekmadienio rytą aplankė pirmojo Čečėnijos prezidento Achmado Kadyrovo kapą, esantį kapinėse jo gimtojo Centorojaus kaimo pakraštyje.

Pasak paties M.Abbaso, jie su Ramzanu Kadyrovu buvo susitikę gruodžio pradžioje Mekoje, ir R.Kadyrovas pakvietė jį atvykti į Čečėniją.

„Šlovė Alachui už galimybę čia atvažiuoti, – pareiškė M.Abbasas Grozne. – Aš džiaugiuosi čia atvykęs ir apgailestauju, kad jis (apsilankymas) bus toks trumpas“.

M.Abbasas atvyko trijų dienų vizitui Rusijoje, kurio metu taip pat susitiks su Rusijos prezidentu Dmitrijumi Medvedevu. Į Maskvą jis nuvyks vėliau sekmadienį.

Ketvirtadienį ir penktadienį M.Abbasas lankėsi Vašingtone, kur siekė, kad būtų tęsiamos pastangos dėl Artimųjų Rytų taikos.

Rusija, kuri drauge su Europos Sąjunga, Jungtinėmis Tautomis ir JAV priklauso šio tikslo siekiančiam diplomatiniam ketvertui, siekė glaudžių ryšių su palestiniečiais, įskaitant islamistų judėjimą „Hamas“, kuris varžosi su M.Abbaso judėjimu „Fatah“.

Čečėnų separatistai 10-ajame dešimtmetyje kariavo du karus su Rusija, bet dabar šią respubliką valdo Kremlių remianti vyriausybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas