Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palestiniečių ministerija: per Izraelio reidą Vakarų Krante žuvo du palestiniečiai

Izraelio pajėgos sekmadienį per reidą pabėgėlių stovykloje okupuotame Vakarų Krante pražudė du palestiniečius, pranešė palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija.
ZAIN JAAFAR / AFP
ZAIN JAAFAR / AFP

Tai naujausias smurto protrūkis Vakarų Krante, keliantis vis didesnį tarptautinės bendruomenės susirūpinimą.

Sekmadienį Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) padėtį Vakarų Krante apibūdino kaip pasiekusią aukščiausią tašką ir įspėjo apie galimas pasekmes.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, po Izraelio kariuomenės reido Tulkaremo pabėgėlių stovykloje Vakarų Kranto šiaurėje, du 19 ir 36 metų vyrai mirė nuo šautinių žaizdų.

Palestiniečių Raudonojo pusmėnulio teigimu, per Izraelio karinę operaciją stovykloje buvo sužeisti dar mažiausiai penki žmonės.

Izraelio kariuomenė nurodė, kad jos pajėgos buvo atvykusios sulaikyti „ieškomo aukšto rango įtariamojo“, kuris, kaip manoma, buvo susijęs su išpuoliais prieš žydų valstybės pajėgas ir „asmenų, kurie įtariami bendradarbiavę su Izraelio saugumo pajėgomis, nužudymu Tulkareme“.

Kariuomenės pareiškime priduriama, kad reido metu nukautas įtariamasis, o vėliau stovyklos gyventojai pradėjo šaudyti ir mėtyti sprogstamuosius užtaisus į Izraelio saugumo pajėgas.

Pasak kariuomenės, per susišaudymą buvo sunkiai sužeistas žydų valstybės pasienio policijos pareigūnas, kuris šiuo metu gydomas ligoninėje.

Nuo praėjusių metų spalio mėnesio išpuolio Izraelio kariuomenė suintensyvino beveik kasdieninius reidus Vakarų Krante.

Karą Gazos Ruože sukėlė precedento neturintis „Hamas“ išpuolis prieš Izraelį spalio 7 dieną, per kurį žydų valstybėje žuvo apie 1 160 žmonių, daugiausia civilių, rodo naujienų agentūros AFP duomenys, pagrįsti oficialiais skaičiais.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį Gazos Ruože žuvo mažiausiai 28 985 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai, skelbia „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

Kovotojai taip pat pagrobė apie 250 įkaitų, o Izraelis teigia, kad Gazos Ruože tebėra 130 įkaitų, įskaitant mažiausiai 30, kurie, kaip manoma, buvo nužudyti.

Žydų valstybė yra okupavusi Vakarų Krantą nuo 1967 metais įvykusio Šešių dienų karo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas