Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palestiniečių Raudonasis Pusmėnulis: per smūgį stovykloje Vakarų Krante žuvo penki žmonės

Palestiniečių Raudonasis Pusmėnulis pranešė, kad naktį per smūgį į pastatą Vakarų Kranto Balatos pabėgėlių stovykloje žuvo penki žmonės ir du buvo sužeisti.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

Stovyklos administracija pranešė, kad oro smūgis buvo nukreiptas į palestiniečių grupuotės „Fatah“ vietos būstinę stovykloje Nabluso mieste. Izraelio kariuomenė teigė tikrinanti šiuos pranešimus.

Liudininkai naujienų agentūrai AFP sakė, kad smūgį, atrodo, sudavė dronas, tačiau iš karto nebuvo gauta jokio patvirtinimo.

Balatos pabėgėlių stovykloje Vakarų Kranto šiaurėje gyvena apie 24 tūkst. žmonių, joje veikia kelios palestiniečių ginkluotos grupuotės.

Šis smūgis surengtas kitą dieną po to, kai Izraelio kariuomenė pranešė, kad per du atskirus susirėmimus Vakarų Krante nukovė mažiausiai septynis kovotojus.

Penki žmonės žuvo Džanino pabėgėlių stovykloje, teigė kariuomenė ir pridūrė, kad du užpuolikai, pradėję šaudyti į karius, taip pat žuvo netoli Hebrono.

Vakarų Krante padaugėjo smurto atvejų Izraeliui pradėjus karinę operaciją Gazos Ruože ir atsakant į spalio 7 dienos „Hamas“ išpuolius, per kuriuos, Izraelio pareigūnų teigimu, žuvo ne mažiau kaip 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir apie 240 žmonių buvo paimti įkaitais.

Anot „Hamas“ valdomos ministerijos, Gazos Ruože žuvo apie 12 tūkst. žmonių, daugiausia civilių.

Smurtas Vakarų Krante, įskaitant naujakurių išpuolius prieš palestiniečius, kelia vis didesnį susirūpinimą. Šią savaitę Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) paragino Izraelį imtis veiksmų, kad būtų pasipriešinta didėjančiam žydų naujakurių ekstremistų smurtui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas