Sportas gyvai

Pamatykite patys. Ilinojuje smegduobė prarijo dalį stadiono: „Atrodo lyg būtų sprogusi bomba“

Trečiadienį JAV Ilinojaus valstijos Altono miesto parke įrengtoje futbolo aikštėje atsvėrė smegduobė, kuri prarijo dalį stadiono, skelbia britų leidinys „The Guardian“.

Teigiama, kad nukentėjusi futbolo aikštė įrengta virš kalkakmenio kasyklos. Apskaičiuota, kad įgriuva yra maždaug 30 m pločio ir 9 m gylio.

Kasyklos operatorė „New Frontier Materials“ savo pareiškime aiškino, kad įvyko „paviršiaus įgriuva“.

VIDEO: Neįtikėtina: Ilinojuje atsivėrusi smegduobė prarijo dalį futbolo stadiono

Džiaugiamasi, jog incidentas įvyko praėjus kelioms dienoms po to, kai mėgėjų komandos nustojo naudotis aikšte treniruotėms.

Pranešimų apie sužeistuosius negauta, tačiau visos sporto varžybos buvo atšauktos.

„Niekas tuo metu nebuvo aikštelėje ir niekas nenukentėjo, o tai svarbiausia“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė Altono meras Deividas Goinsas.

Tuo tarpu Marquette katalikiškos vidurinės mokyklos sporto klubo direktorius Brianas Hoeneris vietos laikraščiui „Alton Telegraph“ teigė, kad griūties padariniai galėjo būti „daug blogesni“.

„Praėjusią savaitę tuo metu mūsų futbolo stovyklos aikštėje buvo 60-70 žmonių“, – pažymėjo jis.

Altono parkų ir poilsio direktorius Michaelas Haynesas naujienų tarnybos NBC filialui Sent Luise komentavo, kad griūtis „atrodo kaip iš filmo, tiesa? Atrodo, lyg būtų sprogusi bomba.“

Socialinių tinklų nuotrauka/Ilinojaus valstijoje dalį futbolo stadiono prarijo smegduobė
Socialinių tinklų nuotrauka/Ilinojaus valstijoje dalį futbolo stadiono prarijo smegduobė

Anot jo, Altono administracijos atstovai šiuo metu laukia atsakymo iš kasybos bendrovės ir laukia, „ką apie tai pasakys geologai ir inžinieriai“.

„Vadovausimės jų nurodymais, kaip toliau elgtis, – paaiškino M.Haynesas. – Jie gali nustatyti, kas atsitiko, kodėl taip atsitiko, kaip to išvengti ir kaip ištaisyti tai, kas čia įvyko“.

„The Guardian“ priminė, kad, anot įvairių atliktų tyrimų, padidėjęs įgriuvų skaičius yra „nepastebimas“ klimato kaitos aspektas, palyginti su kitais geologiniais pavojais, ir paprastai dažniausiai siejamas su grunto nusėdimu ir požeminio vandens siurbimu.

JAV geologijos tarnyba taip pat teigė, kad įgriuvos siejamos su žemės naudojimo praktika, ypač su požeminio vandens siurbimu ir statybų bei plėtros praktika.

Savo ruožtu minėtos bendrovės „New Frontier Materials“ atstovas spaudai sakė, kad saugumas yra svarbiausias jų prioritetas.

„Bendrovė ir toliau bendradarbiaus su miestu, kad kuo greičiau ir saugiau išspręstų šią problemą ir užtikrintų kuo mažesnį poveikį bendruomenei“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius