Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

PAR parlamente kilo muštynės, iš salės išvaryti opozicijos atstovai

Pietų Afrikos Respublikos parlamente ketvirtadienį kilo peštynės, kai apsaugos darbuotojai buvo priversti jėga iš salės išvesti daugiau kaip 20 opozicijos atstovų, neleidusių pasisakyti prezidentui Jacobui Zumai.
PAR parlamente kilo muštynės, iš salės išvaryti opozicijos atstovai
PAR parlamente kilo muštynės, iš salės išvaryti opozicijos atstovai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie 30 baltais marškiniais apsirengusių apsaugininkų jėga išvesdino iš parlamento apie 25 radikalių kairiųjų judėjimo „Ekonominės laisvės kovotojai“ (EFF) narių, apie valandą neleidusių prezidentui pasakyti kalbos.

„Buvome su jumis kantrūs, bandėme suteikti jums galimybę išreikšti save, bet tuo piktnaudžiaujama“, – parlamento pirmininkė Baleka Mbete sakė EFF nariams prieš juos išvesdinant iš salės.

Prezidento metinį pranešimą EFF paverčia chaosu jau trejus pastaruosius metus. Judėjimo nariai, apsirengę raudonais darbininkų kombinezonais ir beretėmis, nuolat bando sutrukdyti J.Zumai pasakyti savo kalbą.

Pats prezidentas atrodė nepaveiktas posėdžių salėje vykstančių peštynių ir galiausiai kikendamas atėjo prie pakylos.

Prieš pat įsiveržiant apsaugai, EFF lyderis Julius Malema pavadino prezidentą „nepataisomu žmogumi, supuvusiu iki kaulų smegenų“.

J.Malema taip pat kritikavo parlamento pirmininkę B.Mbete ir sakė jai: „Jūsų elgesys jus sužlugdė. Esate neracionali, nekantri ir šališka.“

Tuo tarpu policija spygliuota viela aptvėrė parlamento pastatą Keiptaune, o valdančiojo Afrikos nacionalinio kongreso (ANC) šalininkai surengė gatvės protestą, į kurį suvažiavo dalyviai iš visos šalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas