Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 06 /17:58

Pareigūnams pranešus apie Vakarų Krante nužudytą amerikietę, JAV renka informaciją

Jungtinės Valstijos penktadienį pareiškė, kad skubiai renka informaciją apie JAV pilietės mirtį Izraelio okupuotame Vakarų Krante, kur, vieno palestiniečių pareigūno teigimu, jai buvo šauta į galvą.
M. Milleris / Nathan Howard / AP
M. Milleris / Nathan Howard / AP

„Reiškiame gilią užuojautą jos šeimai ir artimiesiems. Skubiai renkame daugiau informacijos apie jos mirties aplinkybes ir, kai sužinosime daugiau, galėsime pasakyti daugiau“, – sakė Valstybės departamento atstovas spaudai Matthew Milleris (Metjus Mileris).

Jis įvardijo moterį kaip Aysenur Egzi Eygi (Eisenur Ezgi Eigi) ir pavadino jos mirtį tragiška, tačiau kol kas niekam nepriskyrė už ją atsakomybės.

Tuo metu Ankara sakė, kad ši moteris turėjo ir Turkijos pilietybę. Jos teigimu, aktyvistę „nužudė Izraelio okupacinės pajėgos“.

Turkų užsienio reikalų ministerija pareiškime teigė, kad „su dideliu liūdesiu sužinojo, jog mūsų pilietę Aysenur Ezgi Eygi Nabluso mieste nužudė Izraelio okupacinių pajėgų kariai“.

Ji pasmerkė šį incidentą.

Vienas palestiniečių ligoninės pareigūnas anksčiau penktadienį pranešė, kad okupuotame Vakarų Krante nuo šūvio į galvą mirė JAV pilietė, o Izraelio kariuomenė teigė tirianti šį incidentą.

„Amerikietė solidarumo aktyvistė atvyko į ligoninę su šautine žaizda galvoje, o mes jos mirtį konstatavome apie 14 val. 30 min.“, – sakė Fouadas Nafaa (Fuadas Nafaa), Rafidijos ligoninės Nabluso mieste direktorius.

Oficiali palestiniečių naujienų agentūra „Wafa“ pranešė, kad aktyvistė dalyvavo kampanijoje, vadinamoje „Fazaa“, kuria siekiama apsaugoti ūkininkus nuo Izraelio naujakurių smurto, Vakarų Krante išaugusio Gazos Ruože vykstant karui.

Aktyvistei buvo dvidešimtkeleri metai, naujienų agentūrai AFP sakė F. Nafaa.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, nuo spalio 7 dienos, kai „Hamas“ surengė precedento neturintį išpuolį prieš pietų Izraelį, dėl kurio prasidėjo karas, Izraelio kariai ar naujakuriai Vakarų Krante nužudė mažiausiai 661 palestinietį.

Izraelio pareigūnų teigimu, per tą patį laikotarpį per palestiniečių išpuolius šioje teritorijoje žuvo mažiausiai 23 izraeliečiai, įskaitant saugumo pajėgų narius.

Praėjusį mėnesį vienas JAV pilietis AFP pasakojo, kad per protestą prieš nausėdijų plėtrą okupuotame Vakarų Krante į jį šovė Izraelio pajėgos ir sužeidė į koją, o žydų valstybės kariuomenė patvirtino, kad, siekdama išvaikyti susirinkusiuosius, šaudė koviniais šoviniais.

Palestiniečių medikai pranešė, kad per demonstraciją Beitos mieste buvo pašautas užsienio aktyvistas, o Izraelio kariuomenė teigė, kad jis buvo sužeistas netyčia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas