Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pareigūnas: A. Blinkenas trečiadienį vyks į Jordaniją, siekti naujų paliaubų Gazos Ruože

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) trečiadienį lankysis Jordanijoje, siekdamas naujų paliaubų Gazos Ruože, pirmadienį pranešė vienas amerikiečių pareigūnas. 
Antony Blinkenas
Antony Blinkenas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

A. Blinkenas šią savaitę lankysis krizės ištiktame Artimųjų Rytų regione. 

Antradienį į Izraelį atvyksiantis A. Blinkenas su jordaniečiais aptars humanitarinę pagalbą Gazos Ruožui, sakė vienas pareigūnas vyriausiojo JAV diplomato lėktuve.

Pasak pareigūno, A. Blinkenas, kurio vizitas regione greičiausiai truks iki penktadienio, visos savo kelionės metu kalbės apie tai, kaip užpildyti spragas siekiant paliaubų metus trunkančiame kare. 

A. Blinkenas taip pat aptars potencialius pokario susitarimus, minėjo pareigūnas, kaip įprasta, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga. 

A. Blinkenas taip pat planuoja pasikalbėti su Izraeliu apie numatomą karinį smūgį Iranui ir atkalbėti nuo bet kokio žingsnio, kuris smarkiai padidintų regioninį konfliktą, teigė pareigūnas.

Likus dviem savaitėms iki JAV rinkimų, Izraeliui nužudžius „Hamas“ lyderį Yahyą Sinwarą (Jahją Sinvarą), kurį JAV pareigūnai apibūdino kaip niekada nedarantį jokių nuolaidų, prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracija išreiškė viltį, kad pavyks pasiekti pažangos dėl paliaubų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento