Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Partizanai skelbia apie per sprogimus Kryme žuvusį Rusijos pulkininką

Ketvirtadienio popietę pranešta apie laikinai okupuotame Kryme aidinčius sprogimus. Rusijos paskirta vadovybė tvirtino, jog numušė dešimtį raketų, o vienos iš jų nuolaužos apgadino gyvenamąjį namą. Tačiau penktadienį su Rusija susijusiuose kanaluose pradėti skelbti per Ukrainos smūgius žuvusių kariškių skaičiai.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas/ „Telegram“

Su Rusija siejami kanalai socialiniuose tinkluose skelbia, kad per ketvirtadienį Ukrainos pajėgų įvykdytus smūgius kariniams objektams laikinai okupuoto Krymo Sakų rajone ir netoli Sevastopolio žuvo 23 Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariai.

Smūgį vadavietei šalia Sevastopolio ketvirtadienį patvirtino ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų strateginės komunikacijos departamentas.

Telegram/Dūmų debesis Kryme
Telegram/Dūmų debesis Kryme

Teigiama, kad tarp žuvusiųjų yra 5 aukšto rango karininkai ir 9 specialiųjų pajėgų kariai, pranešė susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanalas „Krymskij veter“, kurį cituoja naujienų agentūra „Ukrinform“.

Tuo tarpu Krymo partizaninio judėjmo, kovojančio Ukrainos pusėje, atstovai nurodė, kad išpuolius žuvo keli šimtai žmonių.

„Galime tvirtai pasakyti, kad pulkininkas Ismagilovas daugiau niekada nesuterš Ukrainos žemės savo buvimu“, – dalijosi „Atesh“ partizanai papildomos žvalgybos rezultatais.

Anot partizanų, ketvirtadienį buvo smogta vadavietei, atsakingai už saugų ryšio kanalą su Kremliumi, įskaitant oro gynybos koordinavimą visame pusiasalyje.

„Taip pat buvo smogta giluminiam bunkeriui“, – priduriama išplatintame pranešime.

„Atesh“ atstovai taip pat nurodė, kad Rusijos pajėgos pusiasalyje ėmėsi perdislokuoti priešlėktuvinės gynybos sistemas.

„Mūsų žiniomis, išlikusi įranga perkeliama į Belbeko aerodromą“, – pranešė „Atesh“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas/ „Telegram“/Karas Ukrainoje
Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas/ „Telegram“/Karas Ukrainoje

Apie smūgius Krymo oro gynybos sistemai paskelbė ir Pietų gynybos pajėgų Jungtinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk.

„Buvo smogta ne tik vienam vadavietės postui, per pastarąją parą vyko tikrai galingi koviniai veiksmai, įskaitant rimtos žalos padarymą Krymo pusiasalio gynybos sistemai“, – tvirtino ji.

N.Humeniuk taip pat pabrėžė, kad informacija apie Rusijos patirtus nuostolius tebėra renkama, o duomenys apie aukštų Rusijos kariuomenės pareigūnų žūtis tebėra nepatvirtinti.

„Skirtingai nei priešas, mes neskelbiame informacijos, neturinčios oficialaus patvirtinimo, kaip tai daro jie, šaukdami „ura“ ir pamiršę pulti“, – ironizavo spaudos centro vadovė.

„Šiuo metu renkame jus dominančią informaciją. Kai tik ji bus patvirtinta, paskelbsime ją viešai. Šiuo metu galime tik konstatuoti tai, kas jau žinoma, – vadavietė nukentėjo“, – pridūrė ji.

Rusijos viešojoje erdvėje vis daugėja skundų, kad „Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistema Kryme yra susilpnėjusi, todėl artimiausiu metu tikėtini nauji sėkmingi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgiai“, rašo „Ukrinform“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas