Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 03 24 /15:28

Paryžiaus atakų įtariamasis Salahas Abdeslamas: „Nieko apie išpuolius Briuselyje nežinojau“

Sučiuptas bėglys, kruvinų Paryžiaus išpuolių įtariamasis, Salahas Abdeslamas ketvirtadienį iš pradžių pareiškęs, kad nori būti „kiek įmanoma greičiau“ perduotas Prancūzijai, netrukus persigalvojo – pareiškė nebenorintis to. Po kiek laiko vėl pranešta, kad jis vis dėlto nori būti perduotas Prancūzijai ir būti teisiamas ten.
Salahas Abdeslamas
Salahas Abdeslamas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jo advokatas Svenas Mary taip pat perdavė kliento žodžius, kad S.Abdeslamas nežinojo apie išpuolius Briuselio oro uoste ir metro, skelbia naujienų agentūra AFP. 

Priminsime, kad anksčiau taip pat buvo skelbiama, jog jis priešinsis planuojamai ekstradicijai į Prancūziją, tačiau ketvirtadienį jis savo nuomonę pakeitė ir sutiko būti teisiamas Belgijoje.

S.Abdeslamas, kuris buvo sučiuptas po to, kai buvo pašautas į koją penktadienį per dramatišką policijos reidą Briuselyje, buvo taip pat apkaltintas Belgijos pareigūnų dėl priklausymo teroristų grupuotei. Po to jis buvo išvežtas iš Briuselio į griežčiausio apsaugos režimo kalėjimą šiaurės vakariniame Briugės mieste.

Ketvirtadienį Belgijos teisme bus nuspręsta, ar jo sulaikymą pratęsti dar mėnesiui. Tuo metu Prancūzija siekia jo ekstradicijos ir kad jis atsakytų už terorizmo nusikaltimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas