Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulis sensta: iki 2050 metų pensinininkų skaičius išaugs drastiškai

Europiečių, sulaukusių 60 ir daugiau metų, per keturis dešimtmečius padaugės 12 proc. Smarkiai pasens ir kitų žemynų gyventojai.
Ir senatvė gali būti graži
Pensininkų skaičius auga, dirbančiųjų - mažėja / Fotolia nuotr.

„Business insider“ rašo, kad tokios demografijos tendencijos jau yra pažįstamos. Japonijoje jau kurį laiką mažėja darbo jėgos. Nedaug atsilieka ir Europa. Kūdikių bumo karta pradeda išeiti į pensiją, tuo pat metu mąžta ir gimstamumas.

Nauja yra tai, kad besivystantys regionai, pavyzdžiui, Azija ir Lotynų Amerika, susiduria su savo demografiniais iššūkiais. Kiniją į situaciją įstūmė vieno vaiko politika.

Svarbu pažymėti, kad ilgėja ir žmonių gyvenimo trukmė. Pasaulio banko duomenimis, dabar vidutinis amžius siekia 68-78 metus, o 2050 metais sieks 74-83 metus.

Per pastarąjį dešimtmetį žmonių, vyresnių nei 60 metų, skaičius išaugo 178 milijonais – skaičius prilygsta Pakistano populiacijai.

2050-aisiais senyvo amžiaus žmonių bus dar žymiai daugiau. Europoje jų skaičius išaugs 12 proc. iki 34 proc. populiacijos, Šiaurės Amerikoje – 8 proc. iki 27 proc., Pietų Amerikoje – 15 proc. iki 25 proc., Afrikoje – 4 proc. iki 10 proc., Azijoje – 13 proc. iki 24 proc., Australijoje – 9 proc. iki 24 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas