Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 14 /23:41

Baltarusija grupėmis migrantus veža prie pasienio su Lenkija: jų čia jau apie 5 tūkst.

Lenkijos gynybos ministerija ir pasieniečiai sekmadienį dieną pranešė, kad Baltarusijos pusėje stebimas migrantų sujudimas, ardomos palapinės. Manoma, kad didelė grupė migrantų gali bandyti veržtis pro sieną. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį užfiksuoti mažiausiai dviejų migrantų grupių bandymai patekti į Lenkiją iš Baltarusijos pusės, praneša RMF radijas. Agresyviai nusiteikę migrantai lenkų pareigūnus ir karius apmėtė akmenimis – vieną policininką lengvai sužeidė, apgadino policijos automobilį.
Migrantai Lenkijos pasienyje
Migrantai Lenkijos pasienyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dėl įvestos nepaprastosios padėties Lenkijos žurnalistai negali patekti prie šalies sienos su Baltarusija. Kaip skelbia tvn24.pl, vietos žiniasklaida, norėdama informuoti apie įvykius pasienyje, remiasi beveik vien tik oficialių institucijų skelbiama informacija.

Sekmadienį po 20 val. buvo pranešta, kad migrantų stovykloje Baltarusijos pusėje kilo „sąmyšis“. Tačiau nedetalizuojama, kas iš tiesų įvyko.

Pasienyje sutelktos gausios Lenkijos pareigūnų pajėgos.

Portalas nurodo, kad į pasienį toliau grupėmis vežami migrantai. Baltarusijos pareigūnai juos instruktuoja, ką reikia daryti.

Skaičiuojama, kad iš viso Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje yra apie 4-5 tūkst. migrantų.

Galimai ruošiasi įsiveržimui

Lenkijos pasieniečiai dieną „Twitter“ pranešė, kad migrantai gali ruoštis masiniam bandymui prasiveržti pro sieną – teigiama, kad užsieniečiai iš Baltarusijos pajėgų gavo įrankių ir dujų.

Lenkijos gynybos ministerija savo paskyroje „Twitter“ rašė, kad migrantų stovykloje Baltarusijos pusėje stebimas sujudimas, matoma daugiau Baltarusijos pareigūnų.

Be to, migrantai pradėjo iš miško nešti medžių šakas, dieną čia atvyko Baltarusijos žiniasklaidos atstovai, o dauguma palapinių, kur buvo apsistoję migrantai, išardytos.

Naktį bandė prasiveržti dvi migrantų grupės

RMF radijas praneša apie dviejų migrantų grupių bandymus naktį iš penktadienio į šeštadienį prasiveržti pro Lenkijos ir Baltarusijos sieną. Penktadienį apie 20 val. migrantai į Lenkiją bandė patekti netoli Klukoviče Kolonijos miestelio, antrasis incidentas įvyko už kelių kilometrų į šiaurę nuo Starzynos miestelio.

Ten galėjo sieną nelegaliai bandyti kirsti apie 100 žmonių – RMF radijo žurnalistų teigimu, į Lenkiją pateko 50 migrantų, tačiau tarnyboms juos pavyko sulaikyti.

Lenkijos policija „Twitter“ paskyroje taip pat pranešė, kad veržtis pro sieną bandę migrantai elgėsi agresyviai: mėtė į lenkų policijos pareigūnus akmenis – vienam policininkui akmuo pataikė į galvą, tačiau jį apsaugojo dėvėtas šalmas, taip pat buvo apgadintas automobilis.

Nuo metų pradžios nelegaliai patekti į Lenkiją iš Baltarusijos pusės bandė 33 tūkst. migrantų: spalį -17,3 tūkst., rugsėjį – 7,7 tūkst., rugpjūtį – 3,5 tūkst.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas