Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Pasirodė filmuoti vaizdai iš Sevastopolio paplūdimio: krentančios raketos nuolaužos sukėlė paniką

Internete paskelbta filmuota vaizdo medžiaga, kurioje matyti, kaip raketos nuolaužos krenta tiesiai į paplūdimį su poilsiautojais. Sekmadienio incidento metu žuvo keturi žmonės ir daugybė buvo sužeista.

Po atakos Rusijos okupuotame Kryme vietiniai gyventojai pokalbių svetainėse skundėsi, kad nebuvo jokių perspėjimų ar aliarmo signalų.

Rusijos gynybos ministerija tvirtino, kad Sevastopolį savaitgalį raketomis ATACMS atakavo Ukraina. Keturios raketos esą buvo numuštos, o penktoji apgadinta ir jos nuolaužos nukrito į paplūdimį.

Tuo tarpu Ukrainos karo analitikai, analizavę internete prieinamas nuotraukas, dar savaitgalį tvirtino, kad nukrito rusiškų oro gynybos raketų nuolaužos, o ne, kaip tvirtina Rusija, perimta ATACMS raketa.

Karo analitikas Oleksandras Kovalenka identifikavo, kad nuolaužos yra zenitinės raketos, paleidžiamos iš zenitinio raketinio komplekso „Tor-M2“, dalis.

„Dar anksti skubėti daryti išvadas, bet tai tikrai ne ATACMS, o labiau panašu į zenitinę valdomą raketą 9M330 iš zenitinio raketinio komplekso „Tor-M2“. Naudoti zenitinį raketinį kompleksą „Tor-M2 " balistinei raketai perimti yra kvaila ir beprasmiška. Savo ruožtu, jei raketa nesusidoroja su užduotimi, suveikia jos susinaikinimo sistema. Tikėtina, kad raketa, kuriai nepavyko perimti oro objekto, savaime susinaikino tiesiai virš „poilsiautojų“ Učkujevkoje galvų“, – rašė O.Kovalenka.

Laisvės radijas skelbia, kad, kaip matyti iš amunicijos nuolaužų nuotraukų, virš paplūdimio greičiausiai sprogo Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemos „Tor-M1“ raketa.

VIDEO: Pasirodė filmuoti vaizdai iš Sevastopolio paplūdimio: krentančios raketos nuolaužos sukėlė paniką

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius