Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paskelbta, kokios kompensacijos bus skirtos Niutauno aukų šeimoms

Gruodį Konektikuto valstijos Sendi Huko mokykloje vykusių žudynių aukomis tapo 26 vaikai ir mokytojai. Paskelbta, kokios kompensacijos bus skirtos kiekvienai šeimai, praneša „Fox News“.
Gedintys Niutauno žmonės
Gedintys Niutauno žmonės / Reuters/Scanpix nuotr.

Paskirsčius 7,7 mln. dolerių paaukotų lėšų, kiekvienai šeimai bus išmokėta apie 281 tūkst. dolerių. Dvylikos išgyvenusių vaikų artimiesiems bus skirta po 20 tūkstančių dolerių. Du darbuotojai, sužeisti per jaunuolio Adamo Lanzos surengtą išpuolį, gaus po 75 tūkstančius dolerių.

Sendi Huko bendruomenės fondas patvirtino šį projekto siūlymą.

Padalinti pinigus nebuvo lengva. Už tai bendruomenės komiteto pirmininkas, į pensiją išėjęs JAV apygardos teismo teisėjas Alanas Nevas padėkojo Kennethui Feinbergui, kuris pasidalijo patarimais, kaip teisingai išdalinti 7,7 mln. dolerių 40 šeimų.

„Mes patyrėme apmąstymų ir patarimų kupiną procesą, turėjome daug asmeninių susitikimų su daugeliu šeimų, – sakė A.Nevas, – Nors jokia pinigų suma šeimų skausmo nepalengvins, mes jaučiamės tikri dėl priimtų rekomendacijų ir linkime ir toliau sėkmės fondui, padedančiam Niutauno bendruomenei išgyti“.

20-metis A.Lanza gruodį nušovė savo motiną ir atvyko į mokyklą, kurioje užpuolė ir nužudė 26 žmones – pradinukus ir mokytojus. Atvykus policijai jis nusišovė ir pats. Jo motyvai lieka neaiškūs.

Niutauno bendruomenės fondas buvo paprašytas paskirstyti 11 mln. dolerių, kuriuos padėjo surinkti ne pelno siekianti organizacija „United Way“. Fondas nusprendė išskirstyti 7,7 mln. dolerių, dėl likusių lėšų panaudojimo komitetai turės apsispręsti atskirai.

Kai kurios šeimos neslėpė, kad pinigų paskirstymas joms sukėlė daug skausmo. Kilo daug klausimų, kodėl ne visi pinigai buvo paskirstyti aukoms.

Gubernatorius Dannelis P.Malloy’us penktadienį parašė laišką, išreikšdamas nepasitenkinimą ir paragino, kad nesusijusi trečioji šalis paskirstytų likusius beveik 4 mln.dolerių aukų. Jis išreiškė viltį, jog šeimoms nebus uždraustas priėjimas prie šių pinigų.

Fondo atstovas Patrickas Kinney pabrėžė, kad fondas buvo įsteigtas tam, kad padėtų nukentėjusiems per žudynes, aukų artimiesiems, išgyvenusiems moksleiviams ir tiems, kurie pirmieji sureagavo į nelaimę ir yra valdomas vietos žmonių, kurie puikiai supranta aukų artimųjų ilgalaikius poreikius. Jo teigimu, likę pinigai bus panaudoti paslaugoms, padėsiančioms visiems tragedijos dalyviams. Nebus išskirti ir tie, kurie jau gavo paramą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas