Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 04 09 /13:55

Paskelbta Margaret Thatcher laidotuvių data

Pirmadienį mirusi ilgametė Didžiosios Britanijos premjerė Margaret Thatcher bus laidojama kitą savaitę, trečiadienį (balandžio 17 dieną). Tai paskelbė ministro pirmininko tarnyba iš Douningstrito gatvės, praneša naujienų tarnyba BBC.
Margaret Thatcher 2008 metais
Margaret Thatcher 2008 metais / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Laidotuvių ceremonija, kurioje dalyvaus ir pagarbą atiduos kariuomenė, vyks Londono Šv. Pauliaus katedroje.

M.Thatcher laidotuvės, kaip skelbiama, nebus tradicinės valstybinės laidotuvės, tačiau joms bus suteiktas panašus statusas, kaip ir per princesės Dianos ar karalienės motinos laidotuves. Valstybinių laidotuvių nepageidavo pati M.Thatcher, ji norėjo, kad su ja atsisveikinti ateitų kviestiniai asmenys, o ne plačioji visuomenė.

BBC žiniomis, laidotuvės tik vos skirsis nuo valstybinių laidotuvių, kurios paprastai rengiamos monarchams ir joms būtinas karalienės sutikimas.

M.Thatcher –  konservatorė, Jungtinės Karalystės pirmoji moteris premjerė. Pareigas ji ėjo 1979–1990 metais ir laimėjo tris iš eilės vykusius visuotinius rinkimus.

Moteris mirė „Ritz“ viešbutyje, centriniame Londone, Anapilin iškeliavo ramiai, ji buvo patyrusi keletą insultų. Viešbutyje baronienė buvo apsistojusi po gydymo ligoninėje, iš kurios buvo išrašyta praėjusių metų pabaigoje.

Papildyta 13.55 val. „The Telegraph“ skelbia, kad  antradienio naktį baronienės palaikai buvo išvežti iš „Ritz“ viešbučio. Išnešus pro galinį viešbučio išėjimą jie buvo įkelti į greitosios pagalbos automobilį. Vaizdą durų link užstojo tvora, taip siekta apsisaugoti nuo daugybės fotografų.

M.Thatcher mirė pirmadienį, apie 11 val., šalia jos budėjo gydytojas. Jos atžalos, dvyniai Carol ir Markas, tuo metu buvo užsienyje.

Skelbiama, kad po ceremonijos, kurioje bus atiduota pagarba baronienei, jos palaikai bus kremuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas