Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paskelbti Niutauno žudiko A.Lanzos toksikologinių tyrimų rezultatai

Paskelbti praėjusių metų gruodį žiaurias žudynes JAV Niutauno mokykloje surengusio Adamo Lanzos palaikų toksikologinių tyrimų rezultatai. Jo kūne nerasta jokio alkoholio, narkotikų ar vaistų pėdsakų, skelbia newsru.com.
Po išpuolio
A.Lanza nužudė 20 pradinukų moksleivių ir šešis suaugusiuosius. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anot tyrėjų, autizmu sirgusio A.Lanzos namuose narkotikų ir receptinių vaistų taip pat neaptikta. Tačiau rastas ginklų arsenalas, peiliai ir samurajų kardai.

Gruodžio 14 dieną 20-metis A.Lanza namuose nušovė savo motiną Nancy ir ginkluotas dviem pistoletais bei šautuvu pasuko Niutauno „Sandy Hook“ mokyklos link. Joje jaunuolis anksčiau mokėsi. Įsibrovęs į švietimo įstaigą jis ėmė šaudyti, nuo kulkų žuvo 20 maždaug šešerių metų vaikų ir šeši suaugusieji, tarp jų ir direktorius. Išgirdęs, jog atvyko policija, A.Lanza nusišovė ir pats.

Adamas Lanza
Adamas Lanza

A.Lanzai buvo diagnozuotas Aspergerio sindromas – viena iš autizmo formų. Tyrimo duomenimis, jis beveik visą laiką praleisdavo rūsyje be langų, kuriame buvo sukabinti plakatai su įvairių rūšių ginklais ir karine įranga, valandų valandas žaidė vaizdo žaidimus.

Žinoma, kad ir jo motina Nancy Lanza buvo didelė ginklų mylėtoja ir sūnų dažnai pasiimdavo į šaudyklą.

Žudynių motyvai lieka neaiškus. Anksčiau policijos atstovai teigė, kad nusikalsti jaunuolį galėjo paskatinti tai, kad mama jį ketino išsiųsti priverstiniam gydymui į psichiatrijos ligoninę. Anksčiau skelbta, kad šioje mokykloje mokęsis A.Lanza patirdavo pažeminimą ir patyčias.

Tikimasi, kad šios bylos tyrimas baigsis vasarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas