Pchenjanas apkaltino Seulą į šalį siuntus dronus su propagandiniais lankstinukais

Šiaurės Korėja penktadienį apkaltino Seulą siuntus į jos sostinę dronus su propagandiniais lankstinukais ir pagrasino imtis atsakomųjų veiksmų, jei tokie veiksmai pasikartos. 
Lee Jae Won / REUTERS
Lee Jae Won / REUTERS

Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministerija paskelbė pareiškimą, kuriame nurodė, kad spalio pradžioje ir anksčiau šią savaitę Pchenjano naktiniame danguje buvo aptikti Seulo bepiločiai orlaiviai. 

Ministerija pareiškė, kad Pietų Korėja pažeidė Pchenjano suverenitetą ir sukėlė grėsmę šalies saugumui. Pareiškime priduriama, kad Šiaurės Korėjos pajėgos yra pasirengusios reaguoti į tokius incidentus ir atsakys be įspėjimo, jei tokie veiksmai pasikartos. 

Nei Pietų Korėjos vyriausybė, nei kariuomenė šios situacijos kol kas nekomentavo. 

Pastaraisiais mėnesiais įtampa tarp Pchenjano ir Seulo smarkiai išaugo. Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) suintensyvino ginklų bandymus ir grasinimus, o Pietų Korėja atsakė intensyvesnėmis bendromis karinėmis pratybomis su Jungtinėmis Valstijomis.

Nuo gegužės Pchenjanas į Pietų Korėją paleido tūkstančius balionų, pripildytų popieriaus, plastiko ir kitų šiukšlių. Šiaurės Korėja teigia, kad taip atsako į Seulo siunčiamus balionus su propaganda. 

Trečiadienį Šiaurės Korėja pareiškė, kad visam laikui užblokuos savo sieną su Pietų Korėja ir pastatys priešakines gynybos struktūras. Anot Pchenjano, šių veiksmų imtasi siekiant atremti Pietų Korėjos ir JAV pajėgų „konfrontacinę isteriją“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas