Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 30 /11:21

Pekinas: Kinijos prezidentas Xi Jinpingas lankysis Kazachstane ir Tadžikistane

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) liepos 2–6 dienomis dalyvaus lyderių susitikime ir su valstybiniais vizitais lankysis Kazachstane ir Tadžikistane, sekmadienį pranešė kinų Užsienio reikalų ministerija.
Xi Jinpingas / Zhang Ling / ZUMAPRESS.com
Xi Jinpingas / Zhang Ling / ZUMAPRESS.com

Pekinas deda daugiau diplomatinių pastangų Vidurinėje Azijoje, o Xi Jinpingas per Kinijos surengtą aukščiausiojo lygio susitikimą, kuriame dalyvavo kelių regiono šalių lyderiai, paragino stiprinti ekonominius ryšius.

„Prezidentas Xi Jinpingas dalyvaus 24-ajame Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos (ŠBO) valstybių vadovų tarybos posėdyje Astanoje“ ir vyks valstybinių vizitų į Kazachstaną ir Tadžikistaną, sakoma Užsienio reikalų ministerijos atstovės Hua Chunying (Hua Čuning) pareiškime.

Jame priduriama, kad į šiuos du valstybinius vizitus liepos 2-6 dienomis Xi Jinpingas vyks Kazachstano prezidento Kassymo-Jomarto Tokayevo (Kasymo Žomarto Tokajevo) ir Tadžikistano prezidento Emomali Rahmon (Emomalio Rahmono) kvietimu.

Vidurinė Azija yra labai svarbi Kinijos tarptautinės infrastruktūros plėtros iniciatyvos „Viena juosta, vienas kelias“ grandis.

Pekinas siekė užpildyti tuštumą regione, atsiradusią dėl Maskvos 2022 metų invazijos į Ukrainą, buvusioms Sovietų Sąjungos valstybėms ėmus nerimauti dėl vis karingesnės Rusijos.

ŠBO yra devynių šalių, įskaitant Kiniją, Indiją ir Iraną, politinė, ekonominė ir saugumo organizacija, siekianti konkuruoti su Vakarų aljansais.

Praėjusių metų gegužę vykusiame aukščiausiojo lygio susitikime Kinija pažadėjo plėsti transporto ryšius su regionu ir tęsti Vidurinės Azijos ir Kinijos dujotiekio tiesimą.

Xi Jinpingas taip pat lankėsi Kazachstane 2022 metų rugsėjį ir Tadžikistane 2019-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius