Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
03 15 /15:02

Per „al Shabaab“ apgultį viešbutyje Somalio sostinėje žuvo 3, sužeisti 27 žmonės

Somalio sostinėje Mogadiše ekstremistinis džihadistų judėjimas „al Shabaab“ ketvirtadienį surengė vieno viešbučio apgultį, kuri baigėsi penktadienį, praėjus daugiau kaip 13 valandų, naujienų agentūrai AFP pranešė vienas policijos pareigūnas.
Feisal Omar / REUTERS
Feisal Omar / REUTERS

Pranešama, kad žuvo trys žmonės, o dar 27 buvo sužeisti.

Saugumo pajėgos taip pat nukovė penkis ginkluotus užpuolikus, kurie vėlai ketvirtadienį įsiveržė į viešbutį SYL, spaudos konferencijoje sakė Somalio policijos atstovas pulkininkas Qasimas Ahmedas Roble (Kasimas Ahmedas Roblė).

Ketvirtadienį vėlai vakare prasidėjęs išpuolis nutraukė sąlyginai ramų laikotarpį ir tapo ženklu, kad nepaisant didelio karinio puolimo prieš kovotojus, ši su „al Qaeda“ siejama džihadistų grupuotė tebėra pajėgi smogti.

„Visi teroristai šauliai buvo nukauti, dabar padėtis normalizavosi, saugumo pajėgos atlieka kruopštų žvalgymą ir tyrimą“, – anksčiau sakė pareigūnas Abdirahimas Yusufas (Abdirahimas Jusufas). 

Ginkluoti kovotojai apie 21 val. 45 min. vietos (20 val. 45 min. Lietuvos) laiku šaudydami įsiveržė į Mogadiše esantį viešbutį SYL, kuriame anksčiau buvo įvykdyti keli išpuoliai.

„Al Shabaab“ trumpame pareiškime prisiėmė atsakomybę už išpuolį, įvykdytą per musulmonų šventąjį ramadano mėnesį.

Liudininkai pasakojo, kad praėjus kelioms minutėms po išpuolio į viešbutį atvyko policijos pareigūnai ir prasidėjo įnirtingas susišaudymas.

Praeityje „al Shabaab“ kelis kartus smogė SYL, vėliausią kartą – 2019 metais.

Džihadistai jau daugiau kaip 16 metų kariauja prieš tarptautinės bendruomenės remiamą federalinę vyriausybę ir dažnai kėsinasi į viešbučius, kuriuose paprastai apsistoja aukšto rango Somalio ir užsienio pareigūnai.

Nors Afrikos Sąjungos pajėgos išstūmė kovotojus iš sostinės, jie tebėra įsitvirtinę Somalio kaimo vietovėse ir įvykdė daugybę išpuolių prieš politinius, saugumo ir civilinius objektus, taip pat ir Mogadiše.

2022 metų rugpjūtį nualinta centrinė vyriausybė pradėjo didelio masto puolimą prieš islamistus, suvienijusi jėgas su vietos klanų sukarintomis pajėgomis.

Visgi puolimas patyrė nesėkmių, nepaisant pirminės sėkmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius