Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
11:29 /12:07

Per atakas Libane žuvo 23 žmonės, šalies premjeras ragina spausti Izraelį dėl paliaubų

Per Izraelio smūgius Libano sostinės pietiniams priemiesčiams ir kitur šalyje sekmadienį žuvo bent 23 žmonės, o šalies ministras pirmininkas Najibas Mikati (Nadžibas Mikatis) paragino „daryti spaudimą Izraeliui“, kad būtų sudarytos paliaubos.
Izraeliui atakuojant Beirutą / ANWAR AMRO / AFP
Izraeliui atakuojant Beirutą / ANWAR AMRO / AFP

N. Mikati sakė, kad remia Jungtinių Valstijų ir Prancūzijos pastangas sudaryti paliaubas, oficialiajai Nacionalinei naujienų agentūrai (NNA) pranešus apie naujausią smūgį į pietus nuo Beiruto.

Naujienų agentūros AFP žurnalistas vietoje teigė girdėjęs didžiulį sprogimą ir pamatęs virš smūgio vietos kylančius dūmų stulpus.

NNA pranešė, kad grupuotės „Hezbollah“ bastionui Pietų Beirute smogta daugiau kaip 30 kartų, o smūgiai buvo girdimi visame mieste. Nukentėjo degalinė ir medicinos reikmenų sandėlis.

Libano sveikatos apsaugos ministerija teigė, kad per sekmadienio atakas visoje šalyje iki šiol žuvo 23 žmonės.

„Sekmadienį Izraelio smūgiai Pietų Libano miestuose ir kaimuose“ bei kitose šalies dalyse „nusinešė 23 žmonių gyvybes ir 93 buvo sužeisti“, pranešė ji sekmadienį, tačiau neįtraukė aukų per neseniai po vidurnakčio surengtą Beiruto pietinių priemiesčių bombardavimą.

Izraelio kariuomenė teigė, kad smogė ginklų saugykloms ir infrastruktūrai, imdamasi priemonių, kad „sumažintų pavojų nukentėti civiliams gyventojams“.

AFP korespondentas Sabros rajone netoli pietinių Beiruto priemiesčių matė dešimtis žmonių gatvėse, kai kurie nešini krepšiais bėgo pėsčiomis arba motociklais, o fone aidėjo sprogimai.

„Hezbollah“ teigė, kad artilerija apšaudė Izraelio pajėgas po to, kai jos bandė prasiskverbti link Chalat Šuaibo Libano pietuose.

Pareiškime sakoma, kad kovotojai po vidurnakčio apšaudė raketomis Izraelio karius evakuojant „žuvusius ir sužeistus karius“ Menaros pasienio rajone.

„Hezbollah“ taip pat pranešė, kad paleido atakos dronų prieš Izraelio karinę bazę.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) per televiziją transliuotoje kalboje šeštadienį sakė, kad Izraelio kariuomenei pavyko sunaikinti didžiąją dalį Irano remiamo judėjimo „Hezbollah“ arsenalo ir pakeisti karo su grupuote eigą.

„Mes sunaikinome didelę dalį (...) raketų arsenalo, kurį „Hezbollah“ sukūrė per daugelį metų“, – sakė B. Netanyahu.

Jis pridūrė: „Pakeitėme karo eigą ir pusiausvyrą.“

Irano užsienio reikalų ministras Abbasas Araghchi (Abasas Aragčis), šeštadienį atvykęs į Damaską po vizito Beirute, dar kartą paragino nutraukti ugnį Gazos Ruože ir Libane ir pagrasino Izraeliui, kad į bet kokį Irano puolimą bus reaguojama „dar griežčiau“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas