Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per „Hezbollah“ drono smūgį į Izraelio bazę žuvo 4 žmonės, dar dešimtys sužeisti 

Izraelio kariuomenė pranešė, kad sekmadienį per Irano remiamos grupuotės „Hezbollah“ drono smūgį vienoje iš šiaurinių bazių žuvo keturi kariai, Izraeliui toliau bombarduojant Libaną ir kariams kovojant su kovotojais pasienyje. 
OREN ZIV / AFP
OREN ZIV / AFP

Išpuolis prieš karių stovyklą Binjaminoje, netoli Haifos, yra daugiausiai aukų pareikalavęs išpuolis prieš Izraelio bazę nuo rugsėjo 23-iosios, kai Izraelis suintensyvino smūgius „Hezbollah“ taikiniams Libane. Gelbėjimo tarnybos pranešė, kad sužeistųjų yra daugiau kaip 60.

Tuo metu Gazos Ruožo valdžia pranešė, kad per Izraelio smūgį mokyklai, kurioje įsikūrusi prieglauda perkeltiems palestiniečiams, žuvo mažiausiai 15 žmonių, įskaitant ištisas šeimas. 

Libano pietuose vykstant kovoms tarp Izraelio ir „Hezbollah“ pajėgų, Jungtinių Tautų (JT) taikos palaikymo pajėgos Libane UNIFIL pranešė, kad vėl atsidūrė ugnies linijoje.

Jie pranešė, kad Izraelio tankai sekmadienį pro vartus įvažiavo į „Mėlynųjų šalmų“ pozicijas pasienio Libano pusėje po to, kai Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) paragino atitraukti UNIFIL taikdarius iš pasienio, kur suintensyvėjo „Hezbollah“ ir izraeliečių karių susirėmimai.

Izraelio kariuomenė teigė, kad sekmadienį Pietų Libane jos tankas įvažiavo į JT taikos palaikymo postą, kai buvo smarkiai apšaudomas.

„Hezbollah“ žada dar stipresnį atsaką

„Hezbollah“ vėlų sekmadienį pranešė, kad paleido „atakos dronų eskadrilę“ į Binjaminos stovyklą, esančią maždaug už 30 km į pietus nuo didmiesčio Haifos.

Šis smūgis buvo atsakas į Izraelio išpuolius, įskaitant ketvirtadienio antskrydžius, per kuriuos, Libano sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, Beiruto centre žuvo mažiausiai 22 žmonės.

Vėlesniame pareiškime „Hezbollah“ perspėjo Izraelį, kad „tai, ką jis šiandien matė pietinėje Haifos dalyje, yra niekis, palyginti su tuo, kas jo laukia, jei jis nuspręs tęsti agresiją prieš mūsų kilnią ir brangią tautą“.

Izraelio savanoriška gelbėjimo tarnyba „United Hatzalah “pranešė, kad jos gelbėtojai Binjaminoje suteikė pagalbą „daugiau kaip 60 sužeistųjų“. Jų sužeidimai buvo vertinami nuo lengvų iki kritinių.

„Hezbollah“, solidarizuodamasi su „Hamas“ kovotojais Gazos Ruože, jau daugiau nei metus raketomis ir dronais apšaudo Izraelį.

Tačiau nuo rugsėjo pabaigos „Hezbollah“ pradėjo smogti toliau į Izraelio teritoriją.

Izraelio oro gynyba perėmė didžiąją dalį sviedinių, o nukentėjusiųjų nuo smūgių ar krintančių nuolaužų buvo nedaug.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas