Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per incidentą šalia Pentagono žuvo policininkas

Vienas policijos pareigūnas žuvo antradienį per incidentą Pentagono tranzito terminale, privertusį laikinai uždaryti JAV gynybos departamento centrinę būstinę.
Incidentas prie Pentagono
Incidentas prie Pentagono / Imago / Scanpix nuotr.

Vašingtono priemiestyje Arlingtone esančiame Pentagono pastate dirbantiems žmonės buvo nurodyta ilgiau nei valandą likti savo darbo vietose, kai šalia įėjimo į kompleksą esančioje autobusų ir metro traukinių stotyje nuaidėjo šūviai.

Po pusantros valandos pareigūnai pranešė, kad pavojaus nebėra, tačiau nepaaiškino, kad įvyko.

„Incidentas baigėsi, viskas saugu, ir svarbiausia, kad pavojaus mūsų bendruomenei nebėra“, – sakė Pentagono apsaugos agentūros vadovas Woodrow Kusse.

Jis sakė, kad buvo sužeisti keli žmonės, tačiau daugiau jokių detalių nepateikė, taip pat nepatvirtino pranešimų, kad policijos pareigūnas buvo sužeistas peiliu ir nuo patirtų sužalojimų mirė, o užpuolikas buvo nušautas.

„Pareigūnas žuvo vykdydamas pareigas, padėdamas apsaugoti dešimtis tūkstančių žmonių, kurie dirba Pentagone ar kasdien čia apsilanko“, – nurodė gynybos sekretorius Lloydas Austinas išplatintame pareiškime.

„Jis ir jo kolegos pareigūnai yra Pentagono šeimos nariai, ir visi mes žinome jų profesionalumą, kvalifikaciją ir drąsą“, – sakė jis.

L.Austinas sakė, kad incidento tyrimas tęsiamas, ir pabrėžė, kad jis turi vykti „nekliudomai ir be spekuliacijų“.

Metro traukinių eismas buvo laikinai sustabdytas, o atvykstantys autobusai nukreipiami į kitas stotis.

Dešimtys policininkų susirinko prie George'o Washingtono universitetinės ligoninės, į kurią buvo nuvežtas minėtas pareigūnas.

„Pentagonas šiuo metu uždarytas dėl incidento Pentagono tranzito centre. Prašome visuomenės vengti to rajono“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Pentagono saugumo agentūra po maždaug 10 val. 37 min. vietos (17 val. 37 min. Lietuvos) laiku įvykusio incidento.

Arlingtono apygardos pagalbos tarnybos pranešė apie „keletą nukentėjusiųjų“, kuriems prireikė medikų pagalvos įvykio vietoje, tačiau daugiau jokių detalių nepateikė.

Pentagono atstovo spaudai Johno Kirby ncidento metu pastate nebuvo, jis dalyvavo susitikime su prezidentu Joe Bidenu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento