Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 12 /10:49

Per IS išpuolį prieš Sirijos kariuomenės autobusą aukų skaičius išaugo iki 33

Per grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) džihadistų išpuolį prieš Sirijos vyriausybės pajėgas šalies rytuose žuvo 33 kariai, šeštadienį pranešė padėtį valstybėje stebinti organizacija, patikslindama ankstesnius duomenis apie 26 žuvusiuosius.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Sirija

Tai daugiausiai gyvybių pareikalavusi pastarojo meto ataka.

Ketvirtadienį Deir Ezoro provincijoje IS nariai atakavo kariuomenės autobusą, pranešė „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Nepaisant to, kad 2019 metais IS prarado paskutines teritorijas Sirijoje, didžiulėje Sirijos dykumoje grupuotė išlaikė slėptuves, iš kurių rengė pasalas ir išpuolius.

„Per kariuomenės autobuso išpuolį žuvo 33 kariai“, – sakė Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas), vadovaujantis Jungtinėje Karalystėje įsikūrusiai stebėsenos grupei. 

Penktadienį SOHR nurodė, kad džihadistai apsupo autobusą dykumoje netoli Majadeno, Deir Ezoro provincijoje, ir pradėjo šaudyti. 

Kiek vėliau IS penktadienį pareiškė, kad jos kovotojai surengė pasalą dviem kariniams autobusams, taikydami į juos sunkiaisiais ginklais ir granatsvaidžiais, o vieną iš jų padegė, skelbiama džihadistų naujienų agentūros „Amaq“ išplatintame pranešime. 

Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA, remdamasi kariuomenės šaltiniu, pranešė, kad per šį išpuolį nukentėjo daug karių. 

 R. A. Rahmanas sakė, kad IS pastaruoju metu vis dažniau rengia mirtinas karines atakas... siekdama, kad žūtų kuo daugiau žmonių.

Taip džihadistai bando pasiųsti žinutę, kuria siekiama parodyti, kad grupuotė tebėra aktyvi ir galinga, nepaisant to, kad jos lyderiai buvo nukauti, sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Praėjusią savaitę IS paskelbė apie savo lyderio Abu Husseino al Qurashi (Abu Huseino Kurašio) mirtį, kuris, jos teigimu, žuvo per susirėmimus šiaurės vakarų Sirijoje.

IS atstovas paskelbė, kad naujuoju – penktuoju – grupuotės lyderiu tapo Abi Hafsanas al Hashimi al Qurashi (Abi Hafsanas Hašimis Kurašis).

Sirijos konfliktas prasidėjo 2011 metais žiauriomis represijomis prieš taikius protestus ir paaštrėjo, kai į jį įsitraukė kelios užsienio jėgos ir pasauliniai džihadistai.

Žuvo beveik pusė milijono žmonių, o konfliktas privertė palikti namus maždaug pusę prieškario Sirijos gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito